Почетна » „ТРАЖИЋУ ПРАВДУ И У СТРАЗБУРУ“ Дулић: Наставићу да се борим, уложићу жалбу

„ТРАЖИЋУ ПРАВДУ И У СТРАЗБУРУ“ Дулић: Наставићу да се борим, уложићу жалбу

од admin
0 коментар

Бивши министар заштите животне средине Оливер Дулић, који је данас осуђен на три и по године затвора, рекао је новинарима да ће наставити да се бори и да ће се жалити на ту пресуду, тврдећи да није починио никакво кривично дело.

– Очекивао сам да ће данас бити изречена ослобађајућа пресуда, јер су сви докази указивали да нема кривичног дела. Осуђен сам због Закона о планирању и изградњи, са којим немам никакве везе – рекао је Дулић новинарима испред Специјалног суда, након изрицања пресуде.

Дулић је изразио задиовољство што су новинари могли да чују да он није прибавио никакву личну имовиснку корист, нити да се у пресуди помињу „било какве милијарде“.

Он је поновио да није извршио кривично дело, нити да би то учинио да би уштедео новац некој телекомуникационој компанији.

– Наставићу да се борим, уложићемо жалбу, а ако ни по тој жалби не будемо ослобођени, потражићемо правду у Сртразбуру – рекао је Дулић.

Поред њега, данашњом пресудом због злоупотребе службеног положаја у вези са издавањем оптичких каблова словеначкој компанији „Нуба инвест“, осудјењи су и његов тадашњи помоћник Небојша Јањић на три године, а директор „Путева Србије“ Зоран Дробњак на годину дана затвора.

Тањуг/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар