Почетна » Тривић тврди да има доказе изборних превара: Звали су ме из мог родног места и питали „Јелена шта је ово, знамо да смо гласали за тебе“

Тривић тврди да има доказе изборних превара: Звали су ме из мог родног места и питали „Јелена шта је ово, знамо да смо гласали за тебе“

од Други Пишу
0 коментар

Јелена Тривић, кандидаткиња за председника Републике Српске, рекла је да ће захтевати поништавање резултата избора, као и њихово понављање због низа неправилности, о којима њен правни тим већ сада има доказе.

Тривић је навела да је најочигледнији доказ да се ради о општој превари то што није добила ни глас у селу из ког потиче.

„Мени су људи из мог родног места звали и питали „Јелена шта је ово, ми знамо да смо гласали за тебе, шта је сад ово“‘, рекла је Тривић.

Такође, како каже чланови странке чији је члан, су били „израбљивани“ током бројања гласова које је трајало до касно синоћ.

„ЦИК је и сам признао да се догодио „прекид“током ноћи и да су бирачки одбори престали да уносе резултате у систем. Тада је све стало, а људи на гласачким местима су почели исцрпљују наше људе, да их приморавају да броје листиће безброј пута и неки од њих су због умора одлазили кући око три, четири изјутра“, рекла је Тривић.

Подсетимо, дан након одржавања општих избора у БиХ још увек није познато ко ће постати нови председник Републике Српске – Јелена Тривић испред ПДП-а или Милорад Додик лидер СНСД-а.

Према последњим званичним информацијама, на обрађених 81,91 одсто бирачких места, кандидат СНСД Милорад Додик освојио је 242.851 глас или 48.80 одсто, док је 212.452 гласова или 42.69 одсто освојила Јелена Тривић.

Прелиминарни резултати нешто након девет часова ујутру и то на званичном сајту ЦИК-а, иако је најављено да ће они бити прочитани на конференцији за медије.

Како је саопштила Централна изборна комисија БиХ, следеће ажурирање изборних резултата догодиће се данас у 17 часова.

Ксенија Стојиљковић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар