Почетна » ТС: „Покретна канцеларија Горана Весића“ има за циљ и његову личну промоцију

ТС: „Покретна канцеларија Горана Весића“ има за циљ и његову личну промоцију

од admin
0 коментар

 

ТС је навела да је упутила граду и Агенцији за спречавање корупције више захтева за достављање информација у вези са Весићевом „Покретном канцеларијом“.

„То је урађено јер је Весић објавио да у оквиру акције „Београд побеђује“ обилази грађане комби возилом (кампером) који је лично добио на коришћење од свог пријатеља“, навела је та организација.

ТС је од Агенције за спречавање корупције тражила информацију да ли је покренула поступак, по службеној дужности, захтеву органа власти или по пријави неког лица против јавног функционера због кршења Закона о спречавању корупције.

Додаје се да је Весић претходно објавио да му је пријатељ, адвокат Немања Алексић, дао на бесплатно коришћење на три месеца возило, које је претходно закупио.

„Да је реч о поклону који је ‘у вези са вршењем јавне функције’, може се закључити из чињенице да је возило намењено да се користи као ‘покретна канцеларија’ јавног функционера за сусрете са грађанима, да је означено званичним ознакама Града Београда“, навела је ТС.

 

Додали су и да се о коришћењу тог возила грађани обавештавају и преко службене странице Града.

„Из објављене вести се јасно закључује да није реч о поклону који је учињен Граду Београду, односно органима Града, већ лично јавном функционеру“, навела је ТС.

Указано је да „на то да је реч о поклону који је учињен приватно јавном функционеру а не Граду, поред изјаве Весића, указује и начин означавања возила“.

ТС је навела да је на возилу истакнута ознака „покретна канцеларија Горана Весића”, а не, како је указано, на пример, „покретна канцеларија заменика градоначелника“.

„Из тога такође произлази да је реч о поклону који има за сврху (и) личну промоцију јавног функционера, а не (само) промоцију неке акције коју (наводно) спроводи Град Београд“, додала је ТС.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар