Почетна » ТУЖИЛАШТВО ПОКРЕНУЛО КРИВИЧНИ ПОСТУПАК Шешељ: Срећан сам што сам запалио усташку хрватску заставу

ТУЖИЛАШТВО ПОКРЕНУЛО КРИВИЧНИ ПОСТУПАК Шешељ: Срећан сам што сам запалио усташку хрватску заставу

од admin
0 коментар

Лидер СРС каже да је обрадован што је против њега покренут кривични поступак због паљења данашњег инцидента испред Палате правде кад је запалио хрватску заставу

БЕОГРАД – Лидер СРС Војислав Шешељ каже да је обрадован што је против њега покренут кривични поступак због паљења данашњег инцидента испред Палате правде кад је запалио хрватску заставу, а покретање поступка прокоментарисао је речима: „значи да је Александар Вучић изгубио главу“.

„Ја сам срећан што сам запалио усташку хрватску заставу и једва чекам да почне тај поступак“, рекао је Шешељ новинарима испред Палате правде, где је почео судски процес против његовог заменика Немање Шаровића због паљења заставе САД 2012. године.

Упитан зашто је запалио хрватску заставу, Шешељ је рекао „зато што је Хрватска окупирала Републику Српску Крајину, извршила у Другом светском рату геноцид над Србима и протерала стотине хиљада Срба“.

Поновио је да се у Хаг неће вратити добровољно и подсетио да је тамо својом вољом отишао пре 12 година, али да зада то не жели.

„Вучић ће можда пустити неку крокодилску сузу, мало ће правити гримасе…али ће на крају испунити налоге и то ће им се све обити о главу“ додао је Шешељ.

Више јавно тужилаштво у Београду покренуло је данас кривични поступак против лидера СРС Војислава Шешеља због паљења заставе државе Хрватске.
Како портпаролка Вишег јавног тужилаштва у Београду Татјана Секулић наводи у писаној изјави, тужилаштво је „поводом догађаја који се одиграо 1. априла 2015. године око 13 часова испред Палате правде којом приликом је запаљена хрватска застава“, покренуло кривични поступак против Војислава Шешеља и других.

Лидер СРС Војислав Шешељ изјавио је данас да је добио одлуку Жалбеног већа Трибунала у Хагу, те је као „јасну поруку“ Хрватској запалио заставу те земље.

У Вишем суду у Београду данас је суђење заменику председника СРС Немањи Шаровићу због паљења заставе САД на протесту у новембру 2012. године поводом ослобађајуће пресуде Хашког трибунала бившем команданту ОВК Рамушу Харадинају.

Шешељ је у том предмету позван као сведок, а пре уласка у суд изјавио је да је он лично дао налог да се на скупу пре три године запале заставе НАТО,САД,ЕУ, те да су припадници странке то морали да испоштују, у притовном би сносили дисциплинске санкције.

„Понашаћу се као и до сада, када сам дошао рекао сам да се нећу добровољно вратити и остајем при тој одлуци – СНС режим се обрадовао али је на мукама да ту одлуку спроведе, а ја хоћу да они буду на што већим мукама“ рекао је Шешељ.

Коментаришући изјаву премијера Александра Вучића да га неће насилно хапсити, Шешељ је рекао да нема хапшења које није насилно и додао да ће уколико до тога дође пружати пасивни отпор.

Он је појаснио да то значи да неће сарађивати, да ће сести и да ће онда морати да га носе до аеродрома Никола Тесла.

Лидер СРС је додао и да сада чека одлуку Претресног већа, а долазак на суђење Шаровићу искористио је, како је рекао, да одговори држави Хрватској, чији га функционери месецима нападају.

„Али изгледа да они нису вредни одговора јер као да су ударени топузом у главу, Милановић, Пусић…Дошао сам да упутим јасну поруку хрватској усташкој држави и да спалим њену заставу“, рекао је Шешељ праћен узвицима окупљених радикала: „Вучићу усташо“.

У суд је данас дошао, навео је, како би у процесу који се води против Немање Шаровића посведочио да је он дао налог „да се запале заставе НАТО, ЕУ, САД и непостојеће државе Косово“, те да су чланови странке тај налог морали да изврше иначе би сви дисциплински одговарали.

Радикали који се налазе испред Суда носе страначке заставе и скандирају лидеру СРС „Шешељу – војводо“ , „Не дамо те војводо“ …

У Вишем суду у Београду заказано је суђење заменику председника Српске радикалне странке Немањи Шаровићу због паљења заставе САД на протесту одржаном у новембру 2012. године поводом ослобађајуће пресуде Хашког трибунала бившем команданту ОВК Рамушу Харадинају.

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар