Почетна » У ГО Гроцка излазност до 10 часова 10, 2 посто, један гласач заплакао

У ГО Гроцка излазност до 10 часова 10, 2 посто, један гласач заплакао

Изборни дан 2023

од Жиг Инфо
0 коментар

Данас се одржавају парламентарни и покрајински избори, као и избори за одборнике у 65 локалних самоуправа међу којима је и Београд. Бирачка места отворена су у 7 сати, а затварају у 20 часова, када престаје изборна тишина.

Право гласа има 6.500.666 бирача, док у Београду то право има 1.613.369 бирача, а на покрајинским изборима 1.669.791 бирач.

Грађани ће на републичком нивоу моћи да бирају између 18 листа, на нивоу Београда између 14, док се за покрајинске изборе кандидовало 13 изборних листа.

Да би остварио своје право, гласач мора код себе да има важећу личну карту или пасош, док позив на гласање није обавезан.

Према сазнањима Жиг инфа, до 10 часова на територији ГО Гроцка гласало је око 10,2 посто уписаних бирача.

На бирачком месту бр. 17 у згради ГО Гроцка, један гласач заплакао!

Наиме, један мештанин Гроцке дошао је на гласање са позивом за гласање (листићем) за свог сина који је преминуо пре пар година.
Пред бирачким одбором показао је листић и гласно их упитао „Како вас није срамота, нећу ни да гласам“, а затим је заплакао.

Примећене нерегуларности

Недалеко од бирачког места у Брестовику, за дан избора постављен је монтажни контејнер са називом „кућица здравља“. Како јављају наши репортери, у истом контејнеру примећено је да се раде такозвани капиларни гласови.

У Пударцима, родном месту председника Гроцке, примећено је да поједини чланови бирачког одбора нису на бирачком месту, већ недалеко од њега и воде такозване паралелне спискове.

Како јављају читаоци, готово у свим местима постоје они који плаћају за глас за валдајућу странку.

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар