Почетна » Док Вучић најављује неукаљане људе у Гроцкој „Кућа гори а СНС се свађа“

Док Вучић најављује неукаљане људе у Гроцкој „Кућа гори а СНС се свађа“

од admin
0 коментар

 И док то председник Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић најављује као и да ће та странка на изборе, највероватније крајем марта, изаћи са најмање 20 одсто нових лица, те да ће се бавити собом, а не коалиционим партнерима, о којима ће суд бити дат на бирачким местима, у Гроцкој СНС се распада сам по себи.

Наиме, након што је Симоновићев пријатељ Милосав Миличковић- Миличко постављен за повереника СНС-а у Гроцкој, постављени су и координатотори. Координаторе СНС-а је поставио Миличко, изгледа водећи рачуна да сви они буду такође бивши блиски сарадници Драгољуба Симоновића-Симе, којем је започето суђење осумњиченом за паљење куће новинару Милану Јовановићу.

Симоновићева школа врло брзо даје резултате. На кључна места у јавниим предузећима, као и на месту Чланова већа постављају се блиски пријатељи, а не стручни кадар. Међутим, док је Симоновић све држао на уздама, односно све под контролом, данашњи координатори то не чине већ су се посвађали сами између себе.

Прва свађа настала је између Владе Радовановића, координатора који је био задужен за Калуђерицу и осталих координатора. Схвативши да Радовановић није баш омиљен међу Калуђерчанима, остала тројица координатора постављају новог, односно повереника СНС-а али за Калуђерицу Тању Бајат. Радовановић је због тога разочаран, а примећено је да га већ дуже време нема заједно са осталим координаторима.

Након тога, сазнало се да ће врло брзо бити прављена листа за будуће одборнике у ГО Гроцка. Један од координатора, Миленко Буквић из Лештана изгурао је, мимо знања осталих, да у том одабиру он буде први на листи, односно нови председник Гроцке, уколико на изборима победи СНС.

Схвативши да му сарадник Буквић ради иза леђа, Дилберовић креће да прави себи залеђину. Подршку Дилберовићу, у овом тренутку даје и четврти постављени координатор Ђорђе Јевтић из Умчара.

Све ово изазвало је велику нетрпељивост између самих координатора СНС-а у Гроцкој. Између њих влада атмосфера као да су супарници у политичким партијама, те се не зна ко ће се коме сутра окренути.

Оно што је интересантно, за ову ситуацију зна и повереник Миличко али ни он се на њу не обазире. Или је то његова тактика (да се координатори између себе посвађају, па да он постави тотално нове) или је пак оваква ситуација његове неспособности да среди стање у Гроцкој.

Оваква ситуација још увек није опасна за СНС у Гроцкој јер тренутно не постоји адекватна опозиција која би могла да искористи овај раскол у  Гроцкој. Међутим, велико је питање шта ће се десити уколико неко преко ноћи ускочи у политичке воде, како ће онда СНС у Гроцкој уопште опстати.

Свакако, Вучићеве речи након одржаног Председништва партије : „СНС није странка која ће чекати шта говоре политички противници, већ она која ради, себе мења, иде испред времена, а примећује лоше ствари код себе и мења што је лоше“, у Гроцкој не стоји. Управо због овог нечињења, СНС врло лако може бити у мртвачком ковчегу, што се света политике тиче.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар