Почетна » У сукобу Шапића и Весића чини се да је СНС изабрао страну: Седам дана тишине на бруталне оптужбе градоначелника Београда

У сукобу Шапића и Весића чини се да је СНС изабрао страну: Седам дана тишине на бруталне оптужбе градоначелника Београда

од Други Пишу
0 коментар

Сукоб на релацији Александар Шапић – Горан Весић не јењава, међутим, с обзиром да нико из власти већ недељу дана не реагује на оптужбе које је градоначелник Београда изнео на рачун министра грађевинарства, чини се да је СНС изабрао страну. А оно што је изнео у јавност није занемариво.

Шта је тачно рекао Александар Шапић говорећи о свом страначком колеги и човеку који је као заменик градоначелника Београда, практично водио спску престоницу?

Пре недељу дана Шапић је одржао конференцију за новинаре, на којој је рекао да више не жели да ћути. И одврнуо славину…

Почео је свој монолог изјавом да је ћутао неколико година на све што је радио Горан Весић, јер се бавио Београдом и стварима које је требало да буду урађене. Заатим је оптужио Весића да иде и „кукумавчи“ у Српској напрадној странци и да може да се жали у странци „ако му је криво што је градоначелник“.

“Мој једини мотив у овом моменту је не да имам висок рејтинг, на изборе више излазити нећу, ово ми је последњи мандат, и једино што ми је важно је да дам допринос да овај град буде далеко бољи, а ко год ми буде стао на пут на овај пацовски начин, ја ћу му се супротставити јавно, рекао је Шапић и додао:

„Више да се повлачим пацовима, нећу, то да знате“.

Говорио је потом о пројекту Мали метро и рекао да је Влада Србије финансијер од почетка, а да је током привремене управе Београдом дата сагласност Министарству грађевине, саобраћаја и инфраструктуре за уклањање друмске саобраћајнице, трамвајских колосека, оптичке везе, система за надзор саобраћаја, јавног осветљења и трамвајске контакте мреже, као и за прибављање свих неопходних дозвола о уклањању старог савског моста.

“То је једино што смо ми њима дали, јер то је њихов део посла. Ништа нисмо пребацивали” рекао је Шапић.

Затим је изнео твдњу да је Весићев “плаћеник” директор Центра за локалну самоуправу Никола Јовановић.

Шапић је рекао да га је СНС звала да дође у СНС и да су знали да ако њега буде, Весића неће бити, да су га поставили за потпредседника, као и да су га кандидовали за градоначелника.

Он је истакао да ће решити дилему ко кога воли, а ко кога не воли и да неће да дозволи „да исфрустрирани појединци“ коче и њега и СНС и цело друштво, као и да ће све ударце испод појаса враћати директним ударцима.

О каси, мосту, геј лобију и водитељкама
Затим је нагласио да се из касе локалних самоуправа у буџет Србије много мање новца слива него из Београда.

“Тако да тај новац Влада и Србија немају зато што је Весић много способан и што је Весић обезбедио паре. Да је до Весићеве способности, онда би вероватно Република Србија била у стању у којем је оставио кошаркашки клуб Звезду и фудбалски клуб Црвену Звезду”, рекао је Шапић.

Затим је објавио и да је стари немачки мост 80 година био без грађевинске дозволе, нелегално и да нико није ни помислио да треба да га легализује.

“Зашто је Министарство грађевине пре месец дана мост који треба да се руши уписало у катастар, питајте њих. Зашто уписујете у катастар нешто што знамо да ће да се руши?“, упитао је Шапић.

Закључио је с тим да он нема своје новинаре које изводи на журке, као и да нема свој геј лоби.

„Немам своје пријатељице које се ваљају по јутарњим програмима које имају разне шеме и комбинације, не плаћам лажне аналитичаре и бивше политичаре које нико неће као Јовановића, јер је нуђено мени пре две године да га плаћам. Немам БИРН који помажем и финансирам да би водио моје битке што унутар странке и ван странке, немам везе у опозиционим медијима“, рекао је Шапић.

Након ових Шапћевих речи из Странке слободе и правде рекли су да Весић мора да буде смењен ако је то тачно. Ако није, требало би да оде Шапић.

Међутим, до данас нико не реагује.

Тресла се гора, родио се миш
„Прошло је тачно 7 дана од када се „тресла гора“ када је лажни градоначелник Александар Шапић оптужио јавно, на конференцији за медије, страначког колегу, министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горана Весића, да плаћа новинаре, води их на журке, плаћа БИРН, Николу Јовановића из ЦЛС-а и да има разне комбинације и шеме са водитељкама јутарњег програма“, рекла је Мила Поповић, председница београдског одбора Странке слободе и правде и народна посланица.

„Међутим, после треска настао је мук. Седам дана нико не реагује. Весић ћути, СНС се не оглашава, Вучић игнорише, а тужилаштво се прави мртво, уместо да покрене поступак и утврди да ли заиста Весић тргује утицајем и којим парама он то све ради“, додала је Мила Поповић.

Реаговао је само Никола Јовановић, који је најавио кривичну пријаву против Шапића.

Aleksandar Šapić, konferencija za medije Foto:FoNet/Beoinfo

Јелена Јеловац    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар