Почетна » Упознајте Зорана: Поседује град духова у Гроцкој и замениће садашњег председника

Упознајте Зорана: Поседује град духова у Гроцкој и замениће садашњег председника

Да ли је адекватна Пантина замена?

од Жељко Маторчевић
0 коментар

У петак 22. септембра 2023. године свечано се, полагањем камена темељца озваничио почетак градње полицијске станице у Калуђерици.

Поред високих представника полиције и функционера ГО Гроцка, на овом свечаном полагању нашао се и Зоран Анђелковић, који је био у првим редовима са званицама из Гроцке.

С лева на десно: Зоран Анђелковић, већник Александар Рајковић, директор ЈП „Зеленило и пијаце“ Дејан Миланковић, и одборник Дејан Влашковић.

Према сазнањима Жиг инфа, Зоран Анђелковић ће бити први на листи напредњака на предстојећим локалним изборима и већ је виђен као замена за актуелног председника Гроцке и ОО СНС-а, Драгана Пантелића.

Практично из тих разлога почела је неформална кампања СНС-а, односно представљање свог будућег кандидата за председника ГО Гроцка, па и на оваквим „свечаним приликама“ иако је то супротно Законима Републике Србије.

Након завршетка цеременије отварања, окушпљени су завршили у једном оближњем кафићу, а рачун је пао на терет Анђелковића.

Ко је Зоран Анђелковић?

Зоран Анђелковић живи у Винчи и најпознатији је по производњи ПВЦ столарије. Поседује сојеницу на Дунаву, која би требало бити срушена новим планом за Архелошко насеље бело брдо. У почетку је учествовао у преговорима са локалном влашћу као представник мештана Винче који се боре против садашњег плана за Археолошко насеље, према којем би требало бити порушено више десетина домаћинстава, укључујући и сојенице на Дунаву. Међутим, од заштитничара грађана, врло брзо прелази на страну власти, а затим је неформално предложен за носиоца листе СНС-а на следећим изборима.

Наши извори из СНС-а наводе да је у последњем периоду често виђен са повереником за Гроцку, Андријом Чупковићем, у обиласку и врбовању привредника да се придруже листи СНС-а у Гроцкој.

Међу локалним становништвом, слика о Анђелковићу је шаролика. Има оних који кажу да је искусан и добар човек, док се чини да више њих има негативне речи за Анђелковића.

У привредном свету спекулише се да је „каматаш за пропала предузећа“. За време владавине напредњака успео је да откупи стамбени комплекс у Гроцкој са око 300 станова, атомским склоништем и канализацијом, за 380 000 евра.

Комплекс код „клуза“ у Гроцкој

Замишљено је као мало лепо насеље са десетак зграда на падини недалеко од обале Дунава, а на крају се претворило у град духова.

Подсетимо се и данашњи председник ГО Гроцка, Драган Пантелић представљен је испред СНС-а као успешни привредник. Међутим, његово предузеће убрзо након што је постављен на место председника Гроцке, одлази у стечај. И након две године, још увек није исплаћено воће свим произвођачима. Дуговања предузећа су била неколико милијарди динара.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар