Почетна » УПРАВНИК ПОШТЕ ЗРЕЊАНИН КАЖЊАВА РАДНИКЕ

УПРАВНИК ПОШТЕ ЗРЕЊАНИН КАЖЊАВА РАДНИКЕ

од admin
0 коментар

 

 

Поштари се жале и да је прекинута пракса ангажовања достављача у истом реону, па се сада поштари премештају у реоне које не познају а који су удаљени од њиховог места становања. Радници су уверени да их тренутни управник Иван Својић намерно кажњава због протеста и штрајка који су организовали у децембру 2019. године. Децембра 2019. године у Србији је букнуо штрајк поштара који су незадовољни ниским платама и општим условима рада одлучили да се кроз протест, штрајк и заједничку побуну покушају изборити за своја радна права.

Током штрајка, многи поштари и поштарке су били на удару државе и нашли су се под суспензијом. Ипак, упорност и одважност поштара тада је довела до испуњења минималних захтева, као и до укидања суспензија и враћања на посао свих запослених. У Зрењанину је међутим смењен тадашњи управник поште и постављен је Иван Својић који од тада малтретира раднике и раднице овог јавног предузећа. Кажњавања солидарности и побуне против неправде у Србији су веома честа, и многи људи који се упусте у борбу за радна права, или нека друга људска права која су им одузета у  капитализму сносе последице због своје одважности и храбрости.

Међу њима су данас и поштари из Зрењанина, а сутра ће то већ бити неко други јер живимо у друштву где се људски живот и поштен рад не цене, већ се радна права потискују а животи људи угрожавају зарад профита. Партија радикалне левице сматра да је срамно кажњавати раднике због штрајка и оправдане побуне, и пружамо пуну подршку запосленима који захтевају да бахати управник који кажњава раднике због штрајка буде смењен.

Медијска служба ПРЛ

Можда ти се свиди

Оставите коментар