Почетна » Увреде премијеру од маринаца САД

Увреде премијеру од маринаца САД

од admin
0 коментар

Скандал на прослави у амбасади Америке. Исмевали Вучића са фантомкама на глави

У ПЕТАК увече у амбасади САД у Београду приређена је прослава Ноћи вештица, коју је обележило скандалозно вређање и исмевање српског премијера.

Према информацијама које су изнете на данашњој конференцији за штампу Александра Вучића, неколико америчких маринаца, које је предводио Метју Мекреј, заменик војног аташеа, на прославу су дошли маскирани у фантомке и обучени у црне мајице на којима је писало „Савамала демолишн тим“ (Савамала, тим за растурање). Они су се, наводно, целе вечери ругали српском премијеру, узвикујући и увреде на његов рачун.

Вучић је данас потврдио да су га о свему обавестиле наше службе безбедности, а поводом целог случаја он је рекао:

– Упознат сам са црним хумором америчких маринаца и, ако је то тачно, ништа друго осим тупавог хумора нисам приметио. Нисам ни очекивао ништа интелигентније, нису то баш доктори наука – рекао је Вучић, додавши да не мисли да то има било какве везе са озбиљним стварима.

Случај „Савамала“ био је тема и интервјуа који је амерички амбасадор Кајл Скот данас дао за једне дневне новине, изјавивши да оно што се тамо дешавало указује на неповерење које грађани, по његовом мишљењу, имају у Владу Србије, која их није заштитила. На то је оштро реаговао министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, поручивши да су овакви ставови „брутално мешање у унутрашње ствари Србије“:

– И ја сам лично нарочито забринут због бројних убистава у градовима широм САД, поготово оних људи који су били криви само зато што су другачије боје коже. Очигледно да су оправдани протести тих људи у америчким градовима, које влада САД није у стању да заштити, већ је она директно умешана у њихово убијање – рекао је министар.

Он је „посаветовао“ амбасадора САД да се тиме позабави, а не причама о рушењу илегалних објеката у нашем главном граду.

– Чини ми се да протесте у Београду стимулише нешто друго, а не неповерење грађана, и мислим да амбасадор Скот има довољно сазнања о томе, вероватно више него ми – закључио је Стефановић.

ДИПЛОМАТЕ ИЗ ВАШИНГТОНА БЕЗ КОМЕНТАРА

АМЕРИЧКА амбасада данас се није оглашавала о изнетим тврдњама да су њихови службеници изазвали дипломатски скандал и вређали српског премијера. Питање „Новости“ да прокоментаришу цео случај остало је без одговора.

Д. М.      Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар