Почетна » ВАЦИЋ ПОНОВО „БРИЉИРА“: „Ја сам пацифиста“ рече човек који позива на рат, велича убице и УПОРЕЂУЈЕ СЕБЕ СА ТРАМПОМ

ВАЦИЋ ПОНОВО „БРИЉИРА“: „Ја сам пацифиста“ рече човек који позива на рат, велича убице и УПОРЕЂУЈЕ СЕБЕ СА ТРАМПОМ

од admin
0 коментар

После филма о себи, величања осуђеног убице премијера Зорана Ђинђића, позивања на рат и мобилизацију, ултранационалиста и вођа „Српске деснице“ Миша Вацић поново шокира. Овога пута величао је осуђене ратне злочинце попут Ратка Младића, а себе упоредио са америчким председником Доналдом Трампом.

Лудо, да луђе не може бити, помислиће неко ко није упознат са Вацићевим „ликом и делом“. Са друге стране, можда и није толико чудно, имајући у виду да Вацић у свом деловању неретко има јавну или прећутну подршку државних органа за своје деловање, што је пре неколико дана доказао и министар за рад, запошљавање и социјалну политику Зоран Ђорђевић.
 
Он је из првог реда гледао филм прозаичног имена „Миша“, а друштво му је правило још неколико државних и градских функционера, али и надрилекар Мирољуб Петровић, против кога се води предистражни поступак након што су две особе преминуле након његовог „лечења“.
О свему томе Вацић је говорио у јутарњем програму ТВ Прва, где је објаснио да му је Ђорђевић пријатељ, да је хашки осуђеник Ратко Младић српски јунак, да је он сам пацифиста, и да напад на ЛГБТ просторије није насиље….
 
– Намерно сам етикетиран годинама само зато што сам рекао да сам против геј параде – казао је он, објаснивши да јучерашњи „напад на ЛГБТ просторије није насиље у поређењу са физичким насиљем, јер су само шутнули два пута врата“.
 

Говорећи о филму „Миша“, Вацић каже да је реч о документарацу од око пола сата, и да је снимљен у „продукцији групе независних новинара“. Међутим, није тачно знао да каже ко је аутор, осим да је реч о „новинарки Тини са телевизије Стара или Нова Пазова“.
 
На питање откуд министар Ђорђевић на премијери филма о њему, и да ли то значи да је Влада подржала филм, Вацић одговара да је министар његов пријатељ.
 
– Имао сам право да поведем неке своје пријатеље. То није владин филм… и не знам у ком другом својству би он могао да дође – објаснио је Вацић.
Вацић је казао и да „никада никоме није претио“, иако је осуђиван због различитих кривичних дела, од ширења дискриминације против припадника ЛГБТ популације, преко држања оружја, до ометања службених лица у обављању дужности.
 
Пацифиста који велича лик и дело Младића и Краџића
 
Није штедео речи хвале и за осуђеног ратног злочинца Ратка Младића.
– За мене је Ратко Младић српски јунак. То што је он осуђен у Хагу ништа не значи, чека се поновна пресуда, оборена је прва. Мислим да је и за Караџића (Радована) и Младића могућа ослобађајућа пресуда – каже Вацић.
Ипак, један од најупечатљивијих момената била је паралела коју је направио са америчким председником Доналдом Трампом са којим, према споственим речима, има више сличности него разлика.
 
– Човек који је био милионер и није се слагао са Клинтоном и решио да уђе у политику тихом већином. Радничка класа, људи који иду у цркву, иду на посао, они су гласали за њега – рекао је Вацић, додавши да је његова сличност са Трампом то што су и њега оптуживали да је сексиста, расиста, фашиста, ксенофоб, али је разлика само у томе што он није милионер.
Прва/Блиц,     Н.Г.

Можда ти се свиди

Оставите коментар