Почетна » Вагић (ССП Гроцка): Насиље у школама је резултат ове власти

Вагић (ССП Гроцка): Насиље у школама је резултат ове власти

Саопштење

од Жиг Инфо
0 коментар

У понедељак се на друштвеним мрежама појавио снимак, који је наводно снимљен за време једног часа у ОШ “Свети Сава” из Врчина, а на којем се чује наставница, која је и разредни старешина, како ученицима прети “плаћеним батинашима”.

Одвлачењем пажње од свакодневних проблема, толерисањем говора мржње, таблоидизацијом медија и јавне сфере, промоцијом програма који су препуни мржње, вређања и физичких сукоба, шаље се порука да су насиље и примитивно понашање легитимни, а последице се виде и у јавном животу и на друштвеним мрежама и у односу према неистомишљеницима. Они су сваким даном све уочљивији, пре свега у све већем броју претњи и физичких и вербалних напада на неистомишљенике. Младима се представљају као узори неки људи који немају никаквог позитивног утицаја на друштво, а људи који би требало да буду узори потпуно су занемарени.

Сцене психичког и физичког насиља којима обилује не само ријалити програм, него и наша свакодневица имају много сложеније узроке и нераскидиво су повезане како са образовањем тако и са социо-економским положајем грађана.

А за све нас је крајње време да престанемо да се изненађујемо оваквом атмосфером у друштву и почнемо да решавамо овај проблем као систем и као друштво, у свим односима, посебно у односу према деци и односима међу децом.

 

Жељко Вагић, председник Општинског одбора ССП Гроцка

Можда ти се свиди

Оставите коментар