Почетна » Ванредни избори скоро сигурно у децембру

Ванредни избори скоро сигурно у децембру

од Други Пишу
0 коментар

Председник Србије и доскорашњи лидер Српске напредне странке Александар Вучић донео је одлуку да ванредни парламентарни избори буду одржани у децембру, тврди за портал Н1 извор близак руководству СНС, који наводи да је информацију о томе добио дан пре него што је део опозиције истакао захтев да нови избори за посланике буду до краја године.

Напредњаци су већ одржали састанке са чланством у више локалних одбора странке, на којима је тема била управо припрема за предстојеће изборе, навео је наш извор.

Према његовим речима, напредњаци тренутно врше независна истраживања јавног мњења о томе како странка стоји на републичком, али и на локалном нивоу.

„Није искључено да у истом термину буду одржани и локални избори у појединим градовима и општинама за које се процени да могу да се добију, а можда чак и у свим. О томе ће се одлучивати наредних дана, јер још има довољно времена да се испоштују законски рокови за одржавање ванредних избора на локалу до краја године“, додао је саговорник портала Н1.

Подсетимо, представници опозиционих партија које организују протесте „Србија против насиља“ заражили су у уторак хитно расписивање ванредних парламентарних и београдских избора до краја године, да би, како су навели, опозиција као свој први корак након смене напредњачког режима испунила захтеве грађана.

Председник Србије Александар Вучић више пута је најављивао ванредне парламентарне изборе померајући рок за њихово одржавање, а крајем августа први пут је поменуо могућност да ново гласање за републички парламент буде одржано у току 2023. године.

„Е, па није ово фонтана жеља, да тражите београдске, а друге нећете. Имаће изборе веома брзо. Да ли ће бити за три или шест месеци. Свакако у наредних шест-седам месеци ће бити избора“, нагласио је тада Вучић.

Foto Dragan Mujan, Nemanja Jovanović, Aleksandra Petrović, Vesna Lalić/Nova.rs/N1

Никола Којић  Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар