Почетна » ВАНРЕДНИ ИЗБОРИ Вучића развлаче на две стране

ВАНРЕДНИ ИЗБОРИ Вучића развлаче на две стране

од admin
0 коментар

Ситуација у Влади ових дана је ванредна и врло напета, сви чекају да премијер Александар Вучић одлучи хоће ли Србија и када ићи на парламентарне изборе.

У Немањиној 11 броји се уназад. Остало је још недељу дана до тренутка када ће Вучић јавно саопштити да ли ће грађани и странке на још једне ванредне изборе.

Вучић, према сазнањима “Блица”, сваког дана разговара са сарадницима и мери аргументе.

– Премијер је окупио све своје саветнике, и домаће и стране, нон-стоп разговара с њима, на столу су апсолутно сви разлози за расписивање парламентарних избора и против њих – каже извор “Блица” из Вучићевог кабинета.

Премијер се налази између две ватре. С једне стране, са разлозима за изборе притискају га министри из његове СНС и већина осталих функционера странке, а с друге стране су стручњаци у Влади који сматрају да би превремени излазак на биралишта нанео велику штету држави.

Наши извори блиски премијеру истичу да он нема „ниједан лични разлог за изборе“, као и да афере чији су актери Ивица Дачић и Кори Удовички неће бити пресудне за коначну одлуку.

Експерти у Вучићевом окружењу износе чврсте аргументе против избора. Трошкови би били огромни, а познато је да буџет Србије није у завидној позицији. Даље, целокупна државна администрација била би блокирана најмање шест месеци, колико ће трајати кампања, избори и преговори око формирања нове владе. И коначно, процес реформи и европских интеграција био би на чекању.

У међувремену, и сами напредњаци чекају на премијерову одлуку.

– Ако Вучић послуша странку, ићи ћемо на изборе, и то врло ускоро. Као могући термини одржавања помињу се децембар и јануар, али верујемо да ће, ако их буде, крај јануара бити вероватнија опција – каже извор “Блица” из врха СНС.

Како наводи, странка се увелико припрема.

– Обилазимо терен, сабирамо утиске, правимо спискове сигурних гласова. Ради се све оно што се иначе ради пред изборе – кажу у СНС.

Неизбежна само Војводина
Премијер Вучић јуче је изјавио да је „неминовно да ће у наредних неколико месеци“ бити одржани избори у Војводини, а спекулације да ће 16. октобра распустити свој кабинет и расписати ванредне парламентарне изборе назвао је “глупостима”. „Имам паметнијег посла 16. октобра“, каже премијер.

Ивана Мастиловић Јаснић, Лана Гедошевић    блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар