Почетна » ВАЖНО ЈЕ ДА ПОСАО ОСТАНЕ У ПОРОДИЦИ Функционер братовој фирми дао милионе!

ВАЖНО ЈЕ ДА ПОСАО ОСТАНЕ У ПОРОДИЦИ Функционер братовој фирми дао милионе!

од admin
0 коментар

Упркос томе што је Агенција за борбу против корупције пре пет месеци донела препоруку за разрешење председника општине Бабушница Саше Стаменковића (СНС) због сукоба интереса, он не само да није разрешен, већ је општина на чијем је челу наставила да послује са фирмом „Југ-инжењеринг” његовог брата Срђана Стаменковића, пише антикорупцијски портал „пиштаљка“.

Управо због сарадње општине и ове фирме, у којој је до јуна 2013. године Саша Стаменковић имао 80 одсто власништва, агенција је и донела препоруку за разрешење.

Међутим, фирми „Југ-инжењеринг“ 22. априла 2015. године додељено је из буџета општине преко локалног Црвеног крста 3,6 милиона динара за припрему, дистрибуцију и поделу оброка за кориснике народне кухиње у Бабушници, док је у 2014. фирма добила уговор вредан 2,9 милиона.

„Југ-инжењеринг” иначе успешно послује са општином све време Стаменковићевог мандата. Агенција је утврдила да јој је Бабушница исплатила више од четири милиона за набавку робе и горива од јуна 2012. до јула 2014.

Осим брата, Стаменковић је успео да збрине и своју супругу Сандру Стаменковић, која је запослена у локалној библиотеци пет месеци након што је он постао председник, наводи се у образложењу препоруке за разрешење коју је донела Агенција. Стаменковић, према наводима „пиштаљке“, не сматра да је крив ни за једну од ових ствари, а на препоруку за разрешење уложио је жалбу. Он је за овај портал поручио да уопште није спорно што је фирма његовог брата добила општински новац јер је била једини понуђач у поступку јавне набавке који је расписао бабушнички Црвени крст.

– Да је било више понуђача, онда би можда било спорно. Ја нисам толико моћан да зауставим фирме из целе Србије да се пријаве на конкурс за народну кухињу – навео је он.

Општинари возе лимузине од 40.000 €

Како Бабушница троши новац, показује и податак да се већ годину и по функционери те општине возе у новим службеним аутомобилима, које су платили око 40.000 евра. Стаменковић је за „пиштаљку“ изјавио да је одлуку о набавци два нова службена возила донела Скупштина општине и да су им потребна јер се „већи део послова углавном завршава у Београду”. Тако је општина купила „шкоду суперб” од 2,5 милиона динара и „мазду 6 револушн” од 3,2 милиона.

 

E.A , ALO

Можда ти се свиди

Оставите коментар