Почетна » Већник из Гроцке брани заветницу, али не зна које су то речи „изврнуте“

Већник из Гроцке брани заветницу, али не зна које су то речи „изврнуте“

"Став" Милоша Лазаревића

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Милош Лазаревић, већник за спорт у ГО Гроцка и повереник ОО Гроцка Српске странке Заветници, изјавио је, између осталога, да је недопустиво је да појединци и рецидиви прошлости са политичке сцене Србије, дају себи за право да на крајње окрутан, непримерен и подругљив начин изврћу речи и хумано дело госпође  Милице Ђурђевић Стаменковски.

Наиме, Лазаревић је реаговао на објаву која се односи на министарку Милицу Ђурђевић Стаменковски, поводом навода о акушерском насиљу а коју је пренео и наш портал.

Међутим на питање Жиг инфа, ако може да у складу са оним што је написао, пошаље нам снимак у којем се види и чује да су „изврнуте речи“ Милице Ђурђевић Стаменковски, с обзиром да је то што (ни) је изјавила било емитовано на националној фреквенцији, Лазаревић је одговорио:

  • Ово је моја реакција, мој став и моје виђење ситуације на тему.

Шта је министарка рекла у ТВ гостовању?

Изјава која је узнемирила ширу јавност, а за коју министарка, па и Већник ГО Гроцка, тврде да је извучена из контекста уследила је пошто је покушала да објасни да се због квара на централном систему за климатизацију у ГАК „Народни фронт“, како је рекла „води хајка“, не прецизирајући против кога. Ево шта је министарка изјавила пре и после спорне реченице.

„Таман посла да је неко помислио да ће болница бити расхлађена вентилаторима, она има свој систем кллиматизације али се дешавало да су одређене линије због квара престале да раде и да је у одређеним собама, таква додатна вентилација, била она путем вентилатора и значила је. И то је нас обавестило руководство, ни смо се ми из своје памети сетили тога, они су то од нас тражили. Пошто је аутоматски Влада србије реаговала, ми смо целокупну донацију вентилатора намењену за Народни Фронт преусмерили ка породилишту у Вишеградског. Они су рекли да треба нам, и због жена које не желе климу и зато што је то је додатан начин да се расхладе просторије. Нагласила сам одмах да је донација скромна, јер ми нисмо надлежно министарство и немамо формално правну могућност да вршимо веће набавке, али тамо смо отишли да се информишемо о стању“, изјавила је у емисији министарка и навела да су повели на састанак и председника Скупштине општине Савски венац како би се сви „укључили и видели шта је то у периспективи што у породилишту недостаље и да сви као јединствен организам ураде јединствену ствар“.

А онда је наставила.

„Видите једну ствар, нико овде није луд. Сви ми знамо шта се иза брега ваља. Знате зашто се води ова хајка? Ја говорим о онима који је инспиришу, а не о људима који реагују. Људи који реагују емоцијом, и ја бих вероватно тако реаговала да сам негде са стране и да посматрам јер ме боли и јер желим да се све мајке нађу у бољим условима. Али знате шта је овде суштина, хајте да будемо отворени, 20 година се овде води кампања против рађања деце у Србији и то је део глобалне агенде. И зато се потенцира и акушерско насиље и лоше стање у породилиштима и лоша храна и зато се на томе упорно инсистира. Наравно, ми сви знамо да може и да мора боље. Али када ви узмете један инцидент где неки лекар несавесно обавља свој посао, ви бацате сенку на све оне гинекологе акушере, анестезиологе и све присутне људе током процеса порађања који савесно обављају свој посао“, изјавила је министарка.

Водитељ: Чињеница је да се акушерско насиље дешава, али ми на овој ТВ показујемо и ту страну, као и оне лепе о којима говорите.

„Јесте поштовани мој домаћине, када се добро догоди о томе се не прича. Ево када уђете на кардио-васкуларни институт на Дедињу и видите да изгледа као хотел са 5 звездица, о томе се не прича. Тога нема на друштвеним мрежама, а чега нема као да се није догодило“, одговорила је министарка.

На ову изјаву министарке реаговала је најшира јавност, различита удружења жена, активистикиње за женска права, као и многобројне личности из јавног живота.

Шта је министарка Ђурђевић Стаменковски изјавила можете погледати у видеу.

 

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар