Почетна » Велика лаж власти: Коров уместо обећаног базена у Краљеву

Велика лаж власти: Коров уместо обећаног базена у Краљеву

од admin
0 коментар

 

Затворени базен у Краљеву је знао врло често да буде тема у изборним кампањама. Али, садашња власт је отишла корак даље, и озбиљно се поиграла емоцијама грађана.

У кампањи за локалне изборе 2016. стигао је и багер који је почео да ископава земљу иза Хале спортова. А све због сликања и снимања поред рупе, са лопатама у рукама. Након избора градилиште је затворено, а пројекат није одмакао даље од зарасле рупе.

„Жалосно је то што већ шест година имамо постављен камен темељац, који се сигурно налази ту негде у овом растињу. Ископана је рупа од које се даље није макло. Власт годинама вози на таласима те приче, и добија изборе на тему да ће Краљево једног дана имати затворени базен. Од тога нема ништа, као што видимо. Новац за копање рупе је потрошен, а базена нема“, објашњава Маријана Тодоровић из Локалног фронта.

Како је тада обећано, затворени базен величине 25 са 33 метра, требало је да буде завршен пре две године. Чак је постављена и табла на којој је писало да ће прва фаза бити завршена 2019. У почетне радове уложено је близу 15 милиона динара и то од подигнутог кредита.

 

Локална власт се правда тиме да је то урадила због копања земљишта, али и како би „испитали терен“.

И не одустају од нових обећања.

Градоначелник Краљева Предраг Терзић је у једној скоријој изјави рекао је да су ребалансом буџета намеравали да наставе градњу још прошле године, али да их је пандемија спречила.

Рекао је да је изградња и делимично финансирање овог објекта, ушло у инвестициони план државе до 2025. године, и да се нада да ће базен у наредне две, три године бити саграђен.

Нову наду Краљевчанима дала је у децембру 2019. године и премијерка Ана Брнабић. Она је приликом посете Краљеву обећала да ће изградња затвореног базена почети у пролеће 2020. Договорено је да ће из државне касе бити издвојено 600 милиона динара, а остатак 840 милиона требало је да уложи град.

Милан Марковић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар