Почетна » Велики преокрет Богољуба Карића, изненада постао прозападно оријентисан: Кога Русија брани тај је завршио

Велики преокрет Богољуба Карића, изненада постао прозападно оријентисан: Кога Русија брани тај је завршио

од Други Пишу
1 коментар

Богољуб Карић, бизнисмен и лидер Покрета снага Србије који се нашао међу појединицима против којих је ЕУ увела санкције због Русије и Белорусије, изјавио је да је опредељење Србија – Русија велика заблуда и да нама нису ништа даљи Украјинци од Руса. Он је навео да морамо да се определимо и рекао да стоји иза оног што је изјавио и 2004, а то је да “кога Русија брани и Коштуница храни, тај је завршио”.

Богољуб Карић је гостовао на ТВ К1 и између осталог говорио о односима Русије и Србије, којим путем Србије не треба да иде, о Косову…

Он је рекао да је опредељење Србија – Русија велика заблуда.

“Нама нису ништа даљи Украјинци од Руса. За нас Србе то је потпуно исто. Сад је пропаганда, медији раде своје. Данас када нас везују за Русију и покушавају да нас гурну са Русима заједно, то је велика заблуда. Наши Обреновићи су били прозападни, цар Аустроугарске је слао воз златни за нашег књаза Милоша. Од Карађорђевића прелазимо на неку проруску опцију”, рекао је Карић.

Он је додао да, иако ради више на Истоку него на Западу, “већа” (ближа) му је прозападна опција него происточна.

“Људи су у великој заблуди, не познају уопште Русију, не познају тај народ. Ова специјална операција, како је они називају, служи пре свега Русији за уређивање унутрашњости своје државе. Ово служи руском руководству како да уреди руску државу, врати народ својој земљи, који је изгубљен у комунизму и у неким прохујалим демократским променама које су наступиле са Јељцином…. Сада се ради на томе да се то учврсти, да се тај део корупције, који је невероватан, сузбије”, рекао је Карић.

Он је навео да када је Путин кренуо у рат, да је гађао Генералштаб и центар који је тиме управљао, све би било брзо завршено.

“Али су изабрали вежбање. Ово је војна вежба, где гину људи нажалост, трагедија невиђена, посебно невини. И војници су невини. Тај младић је отишао да носи пушку, зато што је војник илиш то је мобилисан”, изјавио је лидер ПСС.

Упитан да ли стоји и даље при тези да су рат договорили Бајден и Путин, он је навео да и даље стоји при томе да постоји договор.

“То је моја претпоставка, (да постоји договор) два прва човека у Швајцарској да свако уреди своје потребе и заврши свој посао. Америка ради величанствен посао, невероватран – војно, политички и економски. Значи, прави невиђене економске профите на мукама у којима се Европа налази”, изјавио је Карић.

Он је рекао да Србија мора да се определи.

“Је л’ са Русима, иди са Русима. Говорио сам и код вас и у кампањи 2004, кад сам се кандидовао за председника, – кога Русија брани и Коштуница храни, тај је завршио. То вам је сурова истина. Ево како пролазе Руси данас у источној Украјини. С једне стране их украјинска власт притиска, хапси на улици, шаље у рат против свог народа, а са друге стране, руска страна иде напред. Ту нема никакве среће”, навео је Карић.

Он је рекао да смо албански народ гледали увек другачије, да смо их издвајали, нападали и да нам се то сада враћа.

“Ми треба да схватимо да са Албанцима са КиМ треба да имамо најбоље односе… Без обзира на разлике које имамо данас, морамо да окренемо нови лист и да видимо како и шта треба даље. Данас је Албанија добар стратешки партнер Србије, као што је и Мађарска. Ми то треба да урадимо и са Приштином. Београд и Приштина треба да имају односе као да су најближи људи и најбољи партнери. У том случају ће српски народ бити заштићен сто посто. Све друго не пролази”, изјавио је Карић.

Bogoljub Karić Foto: Mladen Šurjanac/RAS

Нова.рс

Можда ти се свиди

1 коментар

Nebojša март 30, 2023 - 17:45

Bogoljub Karic neverovatno g.vno u ljudskom obliku, Rusi ga i Rusija napravili bogatasem nakon sto je prvobitno ljude zavrnuo sa DINARSKOM STEDNJOM 1993, Rusi mu omogucili Belorusiju da gradi i sada to nepismeno cigansko govno ZASTUPA EU I USA i pljuje po Rusiji. Kada su mu u Srbiji zavrnuli slavinu RUSIJA GA SPASILA. A u Srbiji je imao MONOPOL PREKO MILOSEVICA da napravi MOBTEL. Doci ce i njemu sve na naplatu ovakvo bestidno ponasanje. Karic odjednom postao PROZAPADNI ZASTUPNIK, A SRPSKA ŠTETOČINA JE ODAVNO. https://youtu.be/Jmgq5bDeOG4

Понови

Оставите коментар