Почетна » Вербални сукоб и гурање функционера и присталица СНС и СЗС на Тргу републике

Вербални сукоб и гурање функционера и присталица СНС и СЗС на Тргу републике

од admin
0 коментар

 

До вербалног окршаја, гурања и умало опште туче дошло је пошто су на раздаљини од неколико метара заказани догађаји једне и друге групације.

Представници Савеза за Србију – функционер Народне странке Никола Јовановић и функционер Странке слободе и правде и председник општине Стари град Марко Бастаћ на тргу су имали перформанс којим су желели да укажу на предугу и прескупу реконструцију трга, док су представници градске власти и СНС дошли на почетак Кнез Михаилове да похвале радове и отворе нову градску саобраћајну линију која ће се кретати пешачком зоном.

Када су градски челници кренули у вожњу електричним мини бусом срели су представника Савеза за Србију.

Функционер Народне странке Никола Јовановић је пришао да се поздрави са председником Скупштине Београда Николом Никодијевићем и другим градским функционерима, али мини бус се зауставио само на кратко и наставио вожњу што је доживљено као бежање па је кренуло добацивање и гурање са онима који су били ван мини буса, а међу којима је био и одборник СНС Немања Јоксимовић.

 

Сукобљени су се гурали, псовали и добацивали једни другима и дуж Чика Љубине улице, а у више наврата је скоро па дошло до озбиљне туче.

Међутим окупљени су се ипак после извесног времена разишли.

Јовановић и Бастаћ: Зашто је реконструкција трга коштала 10 милиона евра

Представници Савеза за Србију (СзС) саопштили су данас да неће одустати од борбе да се приведу правди представници актуелне власти који су се „уградили“ у реконструкцију Трга републике која је коштала 10 милиона евра.

Они су на конференији за новинаре на данас отвореном реконструисаном Тргу републике истакли да се опозиција блокадом радова изборила да ипак не буде укинут тролејбуски саобраћај у центру.

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић „честитао“ је грађанима Београда што су издржали бесмислено дуго затварање Трга и центра града, и пре свега што су се изборили да јавни превоз у центру не буде укинут и да буде враћен тролејбуски саобраћај – као најјефтинији и најчистији вид превоза данас у Београду.

„Обећавам Београђанима – наредна власт неће реновирати један Трг целих 375 дана, неће Београђанима узимати из џепа 10 милиона евра само да би уклањала жардињере и постављала гранитне плоче, и пре свега – питаће их сваки пут када планира радове који мењају њихову животну стварност“, рекао је Јовановић.

Он је запитао власт шта су грађани добили за 10 милиона евра, колико је коштала реконструкиција, и који је проблем решен.

„Промењен је саобраћајни профил, тако да је пропусност Трга смањена. Нема подземне гараже, чак ни бициклистичких стаза. Није пипнут Стакленац. Веза Дорћола са Славијом и остатком града преполовљена. Раније по две траке на линији Коларчева-Француска, сада само по једна на самом Тргу“, рекао је Јовановић.

Он је казао да то показује да се кампања актуелне власти „Скупо, а глупо“ наставља, јер су реконструисали Трг, иако он мора ускоро поново бити раскопан – због метро станице.

„Или је ово показатељ да метроа неће бити“, запитао је Јовановић.

Председник општине Стари град и функционер Странке слободе и правде Марко Бастаћ рекао је да је опозиција почела да брани трг када су градске власти најавиле да ће укинути саобраћај и да су њихове блокаде радова допринеле да данас тролејбуси и аутомобили ипак саобраћају.

По њему, опозиција је заслужна и што су радови завршени пре рока, јер је власт морала да пожури са реконструкцијом.

Бастаћ је питао заменика градоначелника Горана Весића зашто је хтео да укине тролејбусе и потрошио 10 милиона евра на бесмислену реконструкцију трга, зашто сада централни градски трг личи на сцену из лошег хорор филма, зашто нема сливника и зашто је смањен проток саобраћаја са четири на две саобраћајне траке.

„Зашто не поднесеш оставку и спасеш овај град“, питао је Бастаћ Весића.

На почетку скупа одржан је перформанс пресецања црвене врпце уз окретање лутака прасића на импровизованом ражњу и паљење бакљи, а Бастаћ је рекао да су тиме хтели да покажу како би заиста Весић и председник Србије Александар Вучић отворили трг и да би на улазу у Београд после свих пројеката који се спроводе у главном граду требало да стоји табла на којој пише „Добродошли у посељачени дизниленд Весић Горана“.

Бастаћ је најавио да ће у наредном периоду радити анализу радова на тргу, плоча и материјала који је коришћен и јавности открити колика је реална вредност, а колико се ко уградио.

„А нека они после објашњавају и виде ко ће ићи у затвор јер су се уградили у овај посао преко 50 одсто“, навео је Бастаћ.

Перформанс и конференцију за новинаре ометао је председник Удружења убијених и киднапованих на Косову Сима Спасић.

Бета/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар