Почетна » ВЕРБИЋ: У Србији има вишка 10.000 просветних радника и они ће МОРАТИ ДА ОДУ!

ВЕРБИЋ: У Србији има вишка 10.000 просветних радника и они ће МОРАТИ ДА ОДУ!

од admin
0 коментар

– Тачну бројку даће наши статистичари. Ту је суштинска улога синдиката и директора школа, тако да се у свакој школи прави најкоректнија могућа прерасподела послова и из школа ће нам препоручити коме да понудимо отпремнину – каже министар просвете

Министар просвете Срђан Вербић изјавио је да у Србији има 10.000 просветних радника вишка и да не постоји начин да се сви они прерасподеле.

– Тачну бројку даће наши статистичари. Ту је суштинска улога синдиката и директора школа, тако да се у свакој школи прави најкоректнија могућа прерасподела послова и из школа ће нам препоручити коме да понудимо отпремнину. У следећу школску годину морамо ући с оптимизованим бројем радника – рекао је Вербић за Блиц.

На питање како ће решити проблем најдужег штрајка у историји српске просвете министар је одговорио: “На истој смо страни, морамо да се понашамо у складу са оним што нам је посао“.

– Повећаћемо плате наставницима и они ће бити први који ће дочекати повећање у јавном сектору, само не знам када – рекао је Вербић.

На питање шта ће предузети ако наставници у штрајку одбију да закључе оцене на крају другог полугодишта, он је одговорио да се нада да се то неће догодити.

– Не знам шта могу да буду потези државе ако неко крене да систематски крши закон. То је питање које толико одступа од свакодневне праксе да је тешко на њега дати одговор – рекао је министар.

Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар