Почетна » Веселиновић: Имамо план за решавање саобраћајног колапса на Новом Београду

Веселиновић: Имамо план за решавање саобраћајног колапса на Новом Београду

од Други Пишу
0 коментар

Нови Београд, који је када је реч о саобраћајној инфраструктури најбоље планиран и изведен део Београда, је као последица лошег управљања, погрешних приоритета и лоших пројеката, постао саставни део колапса у Београду.

Катастрофалне саобраћајне гужве са којима се наше суграђанке и суграђани свакодневно боре су последице политике више простора за аутомобиле, а мање за пешаке. Аутопутем, који је сада постао градска улица током радних дана, у шпицу, прође око 10 хиљада људи. Од тога више од 5 хиљада у приватним аутомобилима, а око 4 хиљаде у јавном превозу.

„Уместо ширења улица и булевара за приватне аутомобиле и уништавање зеленила, ширићемо мрежу жутих трака и оптимизовати линије јавног превоза. Заједно ћемо изградити Београд који поштује потребе људи, промовише ефикасност и одрживост“, каже Добрица Веселиновић, носилац листе Србија против насиља у Београду.

План Зелено-левог фронта и коалиције Србија против насиља је да претварањем зауставне траке у жуту траку и давањем приоритета јавном превозу, смањимо гужве и убрзамо проток саобраћаја и људи за око 10%, а све то добрим планирањем, без готово икаквих финансијских трошкова.

Придружите нам се у борби да 17. децембра сменимо корумпирану власт. Могуће је!

Можда ти се свиди

Оставите коментар