Почетна » Веселиновић: Учинићемо оно што генерација политичара пре нас није успела!

Веселиновић: Учинићемо оно што генерација политичара пре нас није успела!

од Други Пишу
0 коментар

Добрица Веселиновић, носилац листе Србија против насиља у Београду, осврнуо се на изјаву Ивице Дачића да је “5.октобар највеће зло у историји Србије”, истакао значај 5. октобра и позвао све оне који су тог дана дали наду млађим генерацијама да ћемо живети у бољој земљи, да поново пронађу наду у себи и да учинине све што је могуће да дође до промена у нашој земљи.

“Имам 42 године и цео свој живот сам провео овом граду. Први пут сам гласао пред петооктобарске промене. Двадесет и три године касније, они који су тог дана смењени, нам говоре о 5. октобру као најстрашнијем злочину у модерној српској историји. Исти људи, који су зарад опстанка на власти спремни на све, већ више од тридесет година владају овим друштвом. Након крвавих 90-их, ратова са целим комшилуком, увукли су нас и у рат са целим светом. Сада, деценију након промена од петог октобра, релативизују историјске чињенице. Ругају се страдањима и изгубљеној младости једне генерације. Поново покушавају да нас увуку у спиралу насиља. А насиље је свуда око нас – у школама, у институцијама, на улицама. Недавно смо сведочили да је полиција на улицама пребијала грађане. Млади масовно одлазе из земље. Инфлација празни наше потрошачке корпе. Више од 2 милиона људи је на ивици сиромаштва. Стално се звецка оружјем и прети новим ратовима. Не можемо да повучемо јасно границу између државних функционера и криминалаца”, каже Добрица Веселиновић.

Зелено-леви фронт и коалиција Србија против насиља позивају све грађанке и грађане да изађу на изборе 17. децембра и учине све оно што генерација политичара пре нас није могла. Промена почиње изласком на изборе и гласом за листу Србија против насиља!

Можда ти се свиди

Оставите коментар