Почетна » Весић: Конститутивна седница београдског парламента најкасније 12. јуна

Весић: Конститутивна седница београдског парламента најкасније 12. јуна

од Други Пишу
0 коментар

Заменик градоначелника Београда Горан Весић оценио је да би конститутивна седница новог сазива градског парламента могла да буде одржана најкасније 12. јуна.

Весић је за РТС рекао да за то још увек нису почели да теку рокови пошто је Градска изборна комисија (ГИК) јуче усвојила завршне резултате априлских избора.

„Постоји рок од 72 сата за жалбу и уколико се нико не жали ГИК ће, по истеку тог рока, 12. маја донети одлуку о додели мандата одборницима и тада почињу да теку рокови“, рекао је он.

Навео је да конститутивна седница новог сазива градског парламента мора да се одржи најкасније до 12. јуна, односно месец дана од доделе мандата одборницима.

Рок за заказивање те седнице је десет дана.

„То значи да садашњи председник Скупштине Никола Никодијевић мора, ако се све буде завршило 12. маја, најкасније 22. маја, да закаже седницу која мора да буде одржана најкасније до 12. јуна“, рекао је он.

Према његовим речима, на конститутивној седници бира се само председник скупштине, секретар, потпредседник и формирају се одборничке групе.

Рекао је да тада почиње да тече нови рок од месец дана за избор органа, а то су градоначелник, заменик градоначелника и градско веће.

„У том року, који је најдуже месец дана, а може да буде краћи, знаћемо да ли ће бити формирана нова градска власт“, рекао је он.

Подсетио је да по резулатима ГИК-а Српска напредна странка са досадашњим партнером, Социјалистичком партијом Србије, има 56 одборника од 110 и да то значи да има већину да формира власт.

„Како ће бити и шта ће се договарати и како ће одборници гласати то ћемо тек видети, сви живимо у демократији и нико не може да зна то сада“, рекао је он.

Додао је да претпоставаља да ће се, ако 12. маја буду додељени мандати одборницма, 12. јуна знати ко ће да прави нову градску власт.

„Имамо већину, градјани су гласали за нашу политику и ми смо спремни да формирамо власт, а да ли це тако бити зависи од одборника који су власници мандата

Рекао је и да „тада почиње да тече нови рок од месец дана за избор органа а то су градоначелник, заменик градоначелника и градско веће“.

„У том року, који је најдуже месец дана а може да буде краћи знаћемо да ли бити формирана нова градска власт“, рекао је он.

Подсетио је да по резулатима ГИК-а Српска напредна странка са досадашниим партнером , Социјалистичком партијом Србије има 56 одборника од 110 и да то значи да има већину да формира власт.

„Како це бити и шта ће се договарати и како ће одборници гласати то ћемо тек видети , сви живимо у демократији и нико не меже да зна то сада“, рекао је он.

Рекао је и да претпостваља да ће се, ако 12. маја буду додељени мандати одборницма, 12. јуна знати ко ће да прави нову градску власт.

„Имам већину, грађани су гласали за нашу политику и ми смо спремни да формирамо власт, а да ли ће тако бити зависи од одборника који су власници мандата“, рекао је он.

Бета/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар