Почетна » Весић: У Београду 100 изливних фекалних канала у Саву и Дунав

Весић: У Београду 100 изливних фекалних канала у Саву и Дунав

од Други Пишу
0 коментар

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да на територији главног града тренутно има око „100 изливних фекалних канала у Саву и Дунав“, као и да се на више локација планира изградња фабрика за пречишћавање отпадних вода које би тај проблем решиле.

Весић је за телевизију Пинк изјавио да градске власти уз помоћ Владе Србије и међународних кредита планирају да се у наредних пет година изградњом фабрика за пречишћавање „ни кап“ фекалних и отпадних вода не улива директно у Саву и Дунав.

„Изградњом фабрике за прераду отпадних вода у Великом Селу биће ‘укинуто’ 80 излива отпадних вода у Дунав“, рекао је Весић.

Додао је да се преговара са ЕУ о изградњи таквог постројења у Батајници, а да се планирају изградње фабрика за пречишћавање отпадних вода и у Младеновцу и у Гроцкој.

Ако Ласта не вози по уговору – тужбе

Весић је казао и да би уговор града са аутопревозником „Ласта“ могао да буде раскинут уколико не буду поштовали уговорен број полазака на линијама јавног градског превоза.

„Људи који се жале их плаћају да возе, а они не возе, још нас праве будалама и шаљу нам допис да су возили. А кад проверимо пре ГПС-а да ли су били ту, онда ћуте. Ништа, сада ће добити кривичне пријаве јер је то крађа из буџета“, рекао је Весић за Пинк.

Он је навео да је том превознику град Београд дао упозорење и да је ситуација данас „мало боља“, а како је прецизирао дато им је 19 нових линија, чиме су добили 32 милиона динара месечно више од града.

„Плаћамо их уредно, не дугујемо им један динар, чак се дешавало да им аконтацију уплатимо унапред, како би добили плате. Лети зна да буде и горе, јер лети те аутобусе користе и за туристичке дестинације и онда имају проблем људи у Младеновцу“, казао је заменик градоначелника.

Весић је подсетио да је „Ласта“ 16. и 17. маја имала по више од 120 полазака мање него иначе, као и да је град утврдио да аутобуси који су, према тврдњама компаније, возили на територији Младеновца, у исто време били и у Арандјеловцу, Крагујевцу и другим локацијама.

„Они су очигледно узимали паре и од тих општина за вожњу истим аутобусом. То значи два пута узмете паре за исти аутобус, а неки од грађана не добију превоз“, рекао је он.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар