Почетна » Весићеви сарадници из градске власти прешли у његово министарство: Откривамо ко су људи које је нови министар повео са собом

Весићеви сарадници из градске власти прешли у његово министарство: Откривамо ко су људи које је нови министар повео са собом

од Други Пишу
0 коментар

Горан Весић, министар грађевинарства, инфраструктуре и саобраћаја, за своје најближе сараднике у Министарству изабрао је некадашње фукционере из београдске управе. Међу њима је некадашњи начелник Комуналне милиције, бивши шеф унутрашње контроле Комуналне полиције, заменик председника Градске изборне комисије, некадашња чланица Градског већа…

Горан Весић полако комплетира свој кабинет у Министарству грађевинарства, инфраструктуре и саобраћаја. Занимљиво је да је у свој тим Весић довео челне људе из београдске Комуналне милиције, која је практично расформирана доласком новог градоначелника Александра Шапића.

Тако је за његовог помоћника у Министарству грађевинарства изабран Иван Дивац, који је био секретар за послове Комуналне милиције, односно њен начелник.

Посао секретара Дивац је обављао четири године, а смењен је средином прошлог месеца. Медији су писали да је на ту функцију дошао из МУП-а.

Дивац ће у Министарству грађевинарства бити задужен за Сектор за инспекцијски надзор.

У Весићевом тиму је још један “комуналац”. Реч је о Ранку Шекуларац, који је такође именован за помоћника министра. Како је објављено у Службеном гласнику, он ће бити задужен за Сектор за грађевинске послове, спровођење обједињене процедуре и озакоњење.

Шекуларац је био шеф унутрашње контроле Комуналне милиције, а медији су писали и да је помоћник начелника Комуналне милиције.

За помоћницу министра грађевинарства на седници Владе изабрана је Тања Поповић. Може се претпоставити да је реч о бившој чланици Градског већа, која је на тој функцији била у време када је Горан Весић био заменик градоначелника Београда.

Поповић ће у његовом кабинету бити задужена за Сектор за међународну сарадњу и европске интеграције.

Она се у центру пажње јавности нашла након што је Мила Поповић, председница београдског одбора ССП, открила да је фирма њеног брата Владимира – “Лотекс груп” од Града, односно градских предузећа, добила послове у вредности од 75 милиона евра.

“Када се на то додају послови које је добила од Републике Србије долазимо до цифре од 100 милиона евра”, рекла је Поповић и додала да је Лотекс груп за три године увећала приходе 412 пута.

Како су поједини медији раније објавили, Тања Поповић је чланица СНС. Била је секретар Савета градског одбора напредњака, а радила је у кабинету тадашњег председника београдског одбора СНС Небојше Стефановића. Пре доласка у градску управу, од 2012. до 2014. била је саветник тадашњег председника Скупштине Србије Небојше Стефановића.

У тиму Горана Весића је и Војкан Томић, који је на седници Владе изабран за државног секретара у Министарству грађевинарства.

На сајту града Београда пише да је Томић и даље заменик председника Градске изборне комисије.

Почетком 2000-тих Томић је био близак ДСС-у, а обављао је и функцију посланика у Скупштини Србије.

Наташа Латковић  Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар