Почетна » Весићу ресор саобраћаја, Ирена Вујовић други човек Београда

Весићу ресор саобраћаја, Ирена Вујовић други човек Београда

од admin
0 коментар

 

Подсетимо, наш портал је раније писао да је Весић веома близу министарске функције, док чињеница да Вујовић није поново изабрана на место председнице општине Савски Венац јасно указује да ће и она добити унапређење. Према сазнањима нашег портала, план је да Ирена Вујовић постане заменица градоначелника, док ће Весић као министар водити рачуна о саобраћају.

Поред тога, као разлог премештања Весића у Немањину 11, спомиње се и лош рејтинг који Весић има међу бирачима у Београду и његово склањање уочи београдских избора.

“Иако се у странци посматра као добар војник, Весић међу бирачима има изразито негативан рејтинг, чега су у СНС врло свесни. С обзиром да нас градски избори очекују за две године, процена је да би било добро склонити Весића из видног поља Београђана. Слична је ситуација била и на прошлим изборима, када се он минимално појављивао у кампањи, управо из овог разлога”, наводили су раније извори нашег портала.

Како би се досадашњем заменику градоначелника омогућило вођење овог ресора, најављено је “цепање” министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, које до сада водила Зорана Михајловић.

Да је близу промена у влади и долазак Весића у Немањину 11, показује и недавна бурна реакција Михајловић, која је навела да је није добра идеја цепати ресор који је до сада водила.

“Сматрам да људе треба бирати према способности да управљају пројектима и да ли умеју да окупе људе који имају капацитете и знају да раде. У министарству које водим направљен је систем који мора да води способан менаџер који уме да управља пројектима и тај ресор не треба делити, јер су уско повезане области, али све је на столу”, рекла је Михајловић у писаној изјави.

Кад је реч о позицији Ирене Вујовић, њен досадашњи ангажман на челу општине Савски Венац нису обележили скандали, нити је била у центру пажње јавности на начин како је то чинио Горан Весић. Стога, одлука да се она не изабере поново на исту функцију не треба посматрати као казну, већ као најаву за унапређење, о чему је већ писао наш портал.

Вујовић је раније била и народна посланица, али ни рад у градској управи није јој стран. У мају 2014. именована је за помоћницу градоначелника Београда Синише Малог задужену за друштвене делатности. Убрзо је поднела оставку на место посланице, јер је Агенција за борбу против корупције саопштила да не може истовремено да обавља обе функције. У јуну 2016. изабрана је за председницу општине Савски венац, након чега је напустила функцију помоћнице градоначелника.

 

Војислав Милованчевић    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар