Почетна » Војни синдикат Србије поднео кривичну пријаву против Вулина

Војни синдикат Србије поднео кривичну пријаву против Вулина

од admin
0 коментар

 Наводећи да је министар 15. априла донео решење о одузимању репрезентативности том синдикату и да је предузео „друге законом недопуштене радње да се омета и потпуно спречи његов рад“, ВСС је у пријави оптужио Вулина за кривично дело „спречавање политичког, синдикалног и другог удруживања и деловања“.

„До сада смо поднели више кривичних пријава против министра Вулина, због најгрубљих облика кршења Устава, медјународног права и закона, али се по њима не поступа. Крајње је време да се надлежне државне институције, а најпре Народна скупштина и надлежна јавна тужилаштва огласе тим поводом и преиспитају незаконито и криминално поступање министра, као и да покрену поступак његовог разрешења“, навео је ВСС.

Синдикат је оценио да је Вулин „најгори министар у историји наше славне и мученичке војске“ и да је „својим дилетантским поступцима и криминалним понашањем као и разним непримереним аферама, у периоду свог мандата, нанео ненадокнадиву штету угледу Војске Србије, у земљи и иностранству, Влади Србије чији је члан и Председнику Републике који се по Уставу и законима налази на челу војске“.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар