Почетна » Деоба у Скупштини Беле Паланке: СНС „изгубио“ већину, формиране 3 групе грађана

Деоба у Скупштини Беле Паланке: СНС „изгубио“ већину, формиране 3 групе грађана

од admin
0 коментар

 

Како пишу Јужне вести, на почетку седнице одржане у четвртак председник Скупштине Александар Пејчић обавестио је одборнике да су формиране три нове одборничке групе, све настале деобом владајућег СНС-а, а иако је та информација на први поглед изненадила и опозицију, шеф одборничке групе Социјалистичке партије Србије Славенко Дробњак сматра да је посреди нешто друго.

„Све је ту јасно. Ово се ради због чланова у изборној комисији. Ово је смишљен сценарио у кабинету председника Миљковића да на предстојећим локалним изборима покраде изборе на тај начин што ће формирати већину у изборној комисији и на бирачким местима, како би се лакше покрали избори“, сматра Дробњак.

Он мисли да ту нема никакве стварне поделе, већ да је у питању превара.

„У супротном ово је велика срамота. Ја лично као опозиционар у локалном парламенту сматрам њиховом срамотом према политици Александра Вучића коју води и улаже напоре како би се повећао број запослених у привреди Беле Паланке, која малтене и не постоји“, казао је одборник.

Каже да постоји мала могућност да су одборници незадовољни политиком, како он каже, „локалног шерифа Горана Миљковића“, већ да се све ради у договору и по његовим упутствима.

Шеф напредњака не зна колико му је одборника остало

Колико тачно нових одборничких група има, који су називи и чланови, новинар Јужних вести није успео да сазна у белопаланачкој Скупштини.

Председник локалног парламента Александар Пејчић месецима не одговара на позиве и поруке, а одговор није дао ни секретар Скупштине Тиосав Пешић.

„Не одговарам преко телефона на питања новинара“, кратко је рекао Пешић и спустио слушалицу.

Ипак, увидом у документ који је секретар Скупштине доставио свим одборничким групама за изборе чланова сталног састава Изборне комисије, виде се и називи одборничких група и која ће колико дати представника у овом телу.

Имајући у виду промењени састав одборничких група у међувремену, покренут је поступак за усаглашавање састава комисије сразмерно броју одборника у Скупштини – стоји у документу.

Тако, нове одборничке групе носе називе – „За бољу Белу Паланку“, „Бела Паланка – Наше место“ и „Брже, јаче, боље за Белу Паланку“, које ће заједно са СНС-ом имати већину у изборним комисијама.

Да је СНС остао без дела одборника, потврдио је шеф одборничке групе Милан Златковић, али није одговорио који су следећи кораци његове странке.

„Добро сте разумели, има три нове одборничке групе. Не знам, то је воља сваког одборника да ли ће да буде у овој или оној одборничкој групи. Битно је да испоштују форму по пословнику да имају најмање три одборника. Откуд ја знам зашто су напустили. Не знам и нема потребе да ме обавештавају. Нису ме ништа обавестили, видећемо у даљем току шта ће се дешавати“, казао је Златковић.

На питање на колико је тачно одборника „спао“ СНС, није имао тачан одговор.

„Мислим да смо седам, немој да ме држиш за реч“, рекао је.

Јужне вести/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар