Почетна » Група интелектуалаца упутила апел Обрадовићу да прекине штрајк због здравља

Група интелектуалаца упутила апел Обрадовићу да прекине штрајк због здравља

од admin
0 коментар

 

„Не апсолутизујући своје обраћање у захтев, замолили бисмо те крајње пријатељски да не нарушаваш своје здравље. Знамо да је твој дух срчан, али и тело тражи своје, а ти си га већ подуго изложио крајњем напору“, наводи се у писму групе интелектуалаца Обрадовићу.

Они поручују Обрадовићу да ако он и потпредседник Двери Иван Костић, који заједно са њим штрајкује глађу, сада изађу из овог облика ненасилног протеста којим траже да Србија постане правна држава и престане да буде „територија под влашћу туђег интереса и домаће самовоље“, неће обрукати своја начела, неће напустити захтеве које су поставили, само ће наставити борбу другим путевима и начинима.

„Надамо се да нас разумеш. Шаљемо пријатељски поздрав“, наводи се у писму.

Они истичу да се обраћају Обрадовићу не као истомишљеници, мада наводе да међу потписницима има и таквих, и не као људи дневнополитичког размишљања, мада кажу да им је изузетно стало до срећне свакодневице сваког од грађана Србије.

„Обраћамо ти се као људи који те знају и поштују твоју храброст да се држиш начела и као они који цене твоју борбу за Устав, право и правду, за одбрану Косова и Метохије Резолуцијом 1244 Савета безбедности, за верске слободе и права православних у Црној Гори“, наводи се у писму.

Међу потписницима писма су професори факултета у Београду, Крагујевцу, Нишу и са Берклија – Милољуб Албијанић, Александар Липовски, Слободан Самарџић, Милош Недељковић, Дјордје Чантрак, Александар Ђорђевић, Марко Павловић, Зоран Чворовић, Живојин Стаменковић и Јасмина Вујић.

Писмо су потписали и члан Српске академије наука и уметности Данило Баста, књижевник Коста Димитријевић, професор Гимназије у Чачку Владимир Димитријевић, лекар Милан Рогановић, историчари Драган Крсмановић и Никола Милованчев, издавач Милослав Самарџић и професор Дејан Мировић.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар