Почетна » Обрадовић: Породица пресудила у одлуци о прекиду штрајка глађу

Обрадовић: Породица пресудила у одлуци о прекиду штрајка глађу

од admin
0 коментар

 

„Разлог за прекид штрајка глађу није здравствене природе. Ми се осећамо добро, немамо никакве проблеме, и у том смислу могли смо да наставимо више дана покушавајући да оголимо власт у нашем друштву. међутим , то би било превише за наше породице. Ја желим да се захвалим нашим породицама које су биле дуготрпељиве и заиста нас ових 11 дана нису ни звали, нису нас притискали. Схватили су ову нашу борбу, али мислим да смо исцрпели сву могућност њиховог разумевања. Ја сам можда изгубио шест, седам, осам килограма, ово је за мене уобичајено. Глас из најближе породице је пресудио, мајке, оца, супруге и брата“, напоменуо је Обрадовић.

 

Како је навео, „једно је када се лично жртвујете, друго је када некоме блиском наносите бол и угрожавате његово здравље. Онда је то већ проблем“.

„Нисмо били спремни да платимо цену здравља и психичког мира наших најближих“, поручио је Обрадовић.

„Дошли смо да покажемо пример да не можете бити политичар и водити овај народ ако нисте спремни да поднесете личну жртву, а са друге стране да пружимо руку, и поруку да ствари треба да се унормале. Ова уставна и политичка криза може да се превазиђе само дијалогом, и да кроз наше захтеве станемо у заштиту Устава. Нисмо имали разумевања са друге стране, али мислим да смо учинили све да алармирамо домаћу и међународну јавност и да упутимо апел надлежним институцијама“, рекао је Обрадовић.

Према његовим речима, случај са РТС-ом „огољује медијску стварност у којој живимо и медијски мрак у коме живимо као и да је све то довело да се неке ствари у Србији промене“.

„Из овога излазимо на један достојанствен начин на који смо у ово и ушли. Никада нисам желео да овде долази нека лекарска екипа која ће ме на носиима водити у болницу, нисам желео да долази било ко из СПЦ да ме моли, нисам желео представу од свега овог. Ово је био лични чин побуне и мислим да смо успели“, нагласио је Обрадовић.

Иван Костић, који је поред Обрадовића штрајковао глађу, је напоменуо да Покрет Двери и даље остају при бојкоту, као и да их је протеклих 11 дана још више учврстило у ставу да „изласка на ове лажне, недемократске изборе нема смисла“.

„Ми настављамо своју борбу. Настављамо да се боримо за бољу Србију и промену система. Наставићемо и да огољујемо овај систем, као и да покажемо на шта је овај систем спреман, не би ли опстао на власти. Људи који су ушли у Покрет Двери су истински идеалисти, то су људи које води идеја, који нису ту због неког краткотрајног интереса да буду у Скупштинин Србије или локалној скупштини. Тако да већина наших људи подржава ово што ми радимо и ми настављамо да се боримо за своје идеје“, рекао је Костић.

Обрадовић је рекао да није очекивао да се патријајрх Иринеј огласи поводом штрајка глађу.

„Ми смо добили (не јавно) велики број позива утицајних нљуди из СПЦ, и који су нас замолили да прекинемо строги пост, и тај глас за нас је посебан“, рекао је Обрадовић.

Лидер Двери је оценио да улога цркве садашњем тренутку треба да буде у смиривању ситуације и подељености у српском друштву.

Он се захвалио свим грађанима који су им протеклих дана доносили поклоне и најавио да ће отићи за Чачак код своје породице код родитеља, да би затим отишао у свој породични дом, код супруге и деце.

Најавио је активну бојкот кампању и поручио да сигурно неће изаћи на изборе 21. јуна.

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар