Почетна » Ракић каже да је фракција запосела централу ДС, секретар странке је демантује

Ракић каже да је фракција запосела централу ДС, секретар странке је демантује

од admin
0 коментар

 

Ракић је за агенцију Бета казала да су у просторије те странке дошли „хулигани које су ангажовали (функционери ДС) Балша Божовић и Радослав Милојичић – Кена“.

„Ми ћемо о свему томе обавестити јавност и наше стране партнере, и надлежне органе“, рекла је Ракић.

Она је оценила да је реч о делу странке који жели да буде „кооперативна опозиција“ председнику Србије Александру Вучићу.

„То је управо оно што се види месец дана, као што су имали идеју да изазову незакониту седницу 17. маја, па и насилни и незаконит покушај преузимања ДС и постављања некога ће бити под утицајем Александра Вучића“, додала је она.

Јаић је за агенцију Бета казао да је то „апсолутна лаж“, да нико не брани члановима странке да уђу у централу, а на питање због чега је обезбеђење присутно у централи ДС, Јаић је рекао да „последњих пар месеци“ странка има обезбедјење просторија „24 сата“.

„Ми иначе имамо обезбеђење 24 сата. Не видим шта је ту ненормално да фирма, односно ДС – која има сервере (у централи) не чува то. Данас је изборни дан, не знам шта све може да се деси“, рекао је Јаић.

Већином гласова чланова Главног одбора Демократске странке данас је на седници у Београду усвојен извештај председника странке Зорана Лутовца, нако чега је Ракић прогласила победу струје коју он предводи. Лутовац је рекао да су чланови ГО успели да „одбране ДС од Александра Вучића“, да је странка тако остала при бојкоту данашњих избора у Србији и да ће наставити да се реформише.

Противници Лутовца су, пошто је седница прекинута, у ходнику испред сале објавили да сазивају изборну скупштину странке.

„Расписујемо изборе за председника и потпредседника странке“, рекао је потпредседник ДС Драгослав Шумарац, који је на том скупу изабран за заменика председника странке.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар