Почетна » Гренел: Није тачно да САД укидају визе за грађане Србије и Косова

Гренел: Није тачно да САД укидају визе за грађане Србије и Косова

од admin
0 коментар

 

Петрит Сељими, извршни директор Миленијумске фондације за Косово и бивши косовски шеф дипломатије, на Твитеру је написао: „Јаки шамар у лице Европској унији и њеном расистичком ставу према Косову ће можда тек доћи од Вашингтона и администрације Доналда Тампа: Косовски медији јављају да ће САД најавити безвизно путовање за Косово и Србију 45 дана након споразума о економској нормализацији.“

На те наводе убрзо је уследио кратак и сада већ типичан одговор Ричарда Гренела: „Опет нетачно“, преноси КоССев.

Ово није једина ствар коју је Гренел, главни посредник у потписивању јучерашњих докумената у Вашингтону за које тврди да представљају споразум Косова и Србије о економској нормализацији делимично или у потпуности демантовао у вези са наводима медија и званичника о детаљима преговора и церемоније потписивања, подсећа КоССев.

Он је најпре реаговао на писања српских медија о томе да је пред српску делегацију у Вашингтону стављан папир о признању Косова, означивши је као нетачну, да би касније потврдио да је на састанку било изненађења, али не тако великих.

„Некада воле да се пред медијима претварају да је изненађење веће него што јесте“, казао је Гренел.

Демантија са његове стране било је и у току јучерашњег дана. Тада је демантовао наводе српске делегације да су у Вашингтону потписана два билатерална споразума – један између Србије и САД и други између Косова и САД.

„Потписали су да ће радити заједно, они нису потписали са САД. Ми нисмо потписница“, навео је специјални изасланик председника САД.

Коссев/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар