Почетна » Народна странка: Власт није ништа урадила – улицама Калуђерице теку фекалије

Народна странка: Власт није ништа урадила – улицама Калуђерице теку фекалије

од admin
0 коментар

 

„СНС је још 2012. године обећала да ће заувек решити тај проблем, али од тога није било ништа. Многи грађани Калуђерице живе без канализације већ 40 година, а постојећа канализациона мрежа је изграђена парцијално и нелегално, па се отпадне воде изливају у Калуђерички поток, који је постао фекални колектор“, рекао је повереник Народне странке за Гроцку Игор Стојменовић.

Како је саопштено, Стојменовић је навео да недовољна канализациона мрежа пропада и због изградње нових зграда које се на њу прикључују.

Он је навео да је рок за израду идејног решења за канализацију у Калуђерици истекао пре скоро годину дана, а грађани не знају да ли је то решење завршено нити шта градска власт планира да уради.

Одборник Народне странке у Скупштини Београда, Милош Павловић, рекао је да проблем канализације постоји у насељима Крњача, Борча и Овча, на банатској обали Дунава, која припадају београдској општини Палилула.

„Власт једино зна да даје лажна обећања, попут оних председника Србије Александра Вучића и заменика градоначелника Београда Горана Весића да ће проблем канализације бити решен, али грађани неће добити канализацију док је на власти СНС, јер већ осам година само дају лажна обећања“, рекао је Павловић који сматра да је власт „неспособна“ и да јој је „циљ само лично богаћење“.

Одборница Народне странке Марина Липовац Танасковић рекла је да су канализациону мрежу у Калуђерици пре 40 година градили сами становници, а Град Београд и општина Гроцка нису урадили ништа.

Калуђерица је удаљена од центра Беогада 10 километара, а према попису из 2011. године у том насељу живи 27.000 становника, док је данас тај број достигао 40.000.

„У Калуђерици је грађено неплански и стихијски и она је прва асоцијација за нелегалну градњу у Београду, која је изазвала многе проблеме“, рекла је Марина Липовац Танасковић.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар