Почетна » Вучић се извинио Кону и Кризном штабу због напада који долазе из СНС-а

Вучић се извинио Кону и Кризном штабу због напада који долазе из СНС-а

од admin
0 коментар

 „Извињавам се др Кону и Кризном штабу због напада који долазе и из странке коју водим. Извињавам им се, јер то ничим нису заслужили. Нажалост, у Србији се најмање цени одговорност, а да победимо политиканство и неозбиљност, биће нам потребно још много времена“, написао је Вучић на Твитеру.

 

Петнаестак минута пре ове објаве на друштвеним мрежама, народни посланик СНС-а, Владимир Ђукановић, је прочитао више изјава Кона у медијима. Ђукановић је, гостујући у Хит твиту на ТВ Пинк, навео да је Кон 26. јануара оценио да је ризик од коронавируса мали, да је месец дана касније казао да је обичан грип опаснији од ковид-19, а 14. марта да ће ће поднети оставку, ако дође до прекида школске наставе.

„Да би седам дана касније (такође у марту) рекао ‘овако се брзо није умирало ни од САРС-а’… Сада каже да се закаснило са мерама, а у почеку је говорио да је вирус никакав“, рекао је Ђукановић.

Посланик је напоменуо да Кона сматра врхунским стручњаком и вероватно најбољим епидемиологом у Србији, али је оценио да су једина два решења за пандемију, поред тога „да затворимо све, па да се вирус успори“, или развој вакцине или стицања колективног имутнитета.

Након што је у емисији прочитан Вучићев твит, Ђукановић је рекао да није напао Кона, већ да је изнео своје мишљење.

„Кон је најбољи епидемиолог ког имамо. Ја сам изнео критику на рад Кризног штаба у смислу неких конфузних изјава, а не морамо у животу све да се слажемо… Разумем господина Вучића што је изнео критику на оно што сам ја изнео. СНС је странка у којој влада плурализам мишљења“, казао је Ђукановић.

Ђукановић је пред крај емсије рекао и да је видео да му због данашњег коментара на друштвеним мрежама придикују људи који су „цео живот провели у Савезу комуниста, који су навикли да им неко други сервира мишљења“, а да је због става који је исказао „спреман да одговара, сваки рачун да положи, чак и са Вучићем да полемише“.

Подсетимно, током расправе у Скупштини Србије о финансијским плановима независних тела, посланици групе „Александар Вучић – За нашу децу“ и Социјалистичке партије Србије, позивали су Владу да угаси Кризни штаб и не прихвати предложене противепидемијске мере.

Владимир Ђукановић је позвао тада Владу да то учини и рекао да „не можеш да чујеш више да се неко лечи од канцера, прича се само о корони“.

„Молим да се не прихвате мере Кризног штаба, престаните да малтретрате привреду, како ће неко да подели плату ако га затварате“, питао је посланик, а Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ) је позвао да „реагује због ширења панике“.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар