Почетна » Ђилас: За ССП референдум о уставним променама не постоји, не учествујемо у њему

Ђилас: За ССП референдум о уставним променама не постоји, не учествујемо у њему

од admin
0 коментар

 „Да би се мењао Устав из ове области потребна је двотрећинска већина. Није то џабе стављено. Пошто је овај парламент једнопартијски, исту такву одлуку су могли да донесу на скупштини Српске напредне странке“, рекао је Ђилас приликом обиласка Владичиног Хана.

Истакао је да за ССП тај референдум „не постоји“ и додао да та странка у њему неће учествовати.

„Позваћемо наше бираче и грађане који подржавају нашу опцију да у томе не учествују, зато што се до ње долази на начин који није прихватљив, уз пуно примедби организација невладиног сектора, пуно примедби правосуђа и струке да се то на тај начин не може спровести. Промена Закона о референдуму је урађена да би се то спровело“, казао је Ђилас.

Када су у питању избори, председник ССП је рекао да би разговори око заједничког изласка на изборе са делом опозиције могли да буду готови за десетак дана.

Нагласио је да се та одлука доноси на нивоу целе опозиције, као и да разговори трају „нешто дуже, јер није у питању само одлука о изласку на изборе тог дана“.

„То је одлука да ако изађемо како спречити крађу на тај дан и како спречити да сутра ова власт, ту вољу грађана покуша да пренебегне и да настави да влада, иако ће грађани јасно рећи да не желе овакву власт“, рекао је Ђилас.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар