Почетна » Дулић, Јањић и Дробњак ослобођени оптужби за злоупотребу положаја

Дулић, Јањић и Дробњак ослобођени оптужби за злоупотребу положаја

од admin
0 коментар

 На тај начин то предузеће прибавило је корист од око два милиона и 750 хиљада динара, стајало је у оптужници.

Ово је друга првостепена пресуда, пошто је прву из 2017. године, Апелациони суд укинуо годину дана касније уз образложење да је пресуда неразумљива, разлози за њу нејасни, па је наложио ново суђење. Суд је данас закључио да њихова кривица није доказана, а и на ову пресуду тужилаштво за организовани криминал има право жалбе.

Ни Дулић, ни Дробњак, ни Јањић нису присуствовали данашњем изрицању пресуде.

Дулић, Јањић и Дробњак се терете да су од јула 2009. године до јула 2012. године искоришћавањем и прекорачењем својих службених положаја у поступку одлучивања поводом захтева за издавање саобраћајно техничких услова, локацијских дозвола, сагласности за грађевинске дозволе инвеститору „Нуба инвест“ д.о.о. са седиштем у Београду омогућили изградњу линијског инфраструктурног објекта – телекомуникационе мреже.

Ово предузеће је тренутно у стечају.

Јањић је у другом поступку првостепеном пресудом осуђен на три и по година затвора због примања мита и злоупотребе службеног положаја у вези са издавањем урбанистичких дозвола за изградњу пристана, претакалишта, гасовода и складишта за предузеће МБ Гас Милета Брежанчића, на земљишту шећеране „Димитирје Туцовић“ које је у државном власништву.

Ненад Нешић    Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар