Почетна Политика Биљана Поповић тужила Стефановића, па изгубила спор

Биљана Поповић тужила Стефановића, па изгубила спор

од admin
0 коментар

 

Биљана Поповић Ивковић, државна секретарка Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, тужила је Стефановића због тога што је у јавности изнео податак да је купила стан од 211 квадрата у вредности од 400.000 евра, са тадашњом платом од 186.212 динара.

„Данас је Суд првостепено одбацио тужбу Биљане Поповић Ивковић против мене јер сам питао како је успела да купи стан вредан бар 400 хиљада евра, са платом од 186 хиљада динара“, написао је Стефановић на Твитеру.

 

Подсетимо, Стефановић је у јануару прошле године објавио информацију да је тадашња државна секретарка МУП-а Биљана Поповић купила стан у вредности од 400.000 евра, а плата јој је износила 186.212 динара, „што је три пута више од просечне плате полицајца“.

„Она је са том не малом платом купила стан од скоро 200 квадрата у срцу Београда. Стан је купила од Бобана Орлића, пословног партнера Горана Веселиновића, кума Александра Вучића. Имамо изводе из Катастра, постоје писани докази за ово што говоримо. Поставља се питање како и на који начин је то успела, тражимо да нам објасни то“, рекао је тада Стефановић.

Након што је Стефановић изнео тај податак, дошло се и нових из Катастра непокретности у којима се види да је Ивковић Поповић власница стана на општини Савски венац. Она је, наиме, направила брачни уговор како би у случају развода стан од 211 квадрата који је купила, остао само њој.

Поповићева је у више наврата оптуживала Стефановића да лаже, те га је на крају тужила и тражила 500.000 динара на име нематеријале штете због повреде части и угледа.

Поповић Ивковић је након најновије пресуде у обавези да Стефановићу надокнади судске трошкове у износу од 35.400 динара.

Гордана Петковић    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар