Почетна » Драгослав Шумарац повлачи кандидатуру

Драгослав Шумарац повлачи кандидатуру

од admin
0 коментар

 „Претходна одлука о кандидовању је донета у складу са дубоким уверењем наше коалиције да је неопходно да грађани Србије на овим изборима имају опцију недвосмислено проевропски оријентисаног кандидата. Међутим, због изнуђеног рока у ком је донета одлука о кандидату и након поновних консултација са коалиционим партнерима, заједнички смо одлучили да се кандидатура повуче. И овом одлуком, којом поштујемо демократске принципе консензуса, показали смо европске и демократске вредности за које се залажемо“, пише у саопштењу ове коалиције.

Сам Шумарац каже:

„Због изостанка потпуне подршке од стране свих коалиционих партнера и прекратког рока за скупљање потписа, донео сам одлуку да повучем своју кандидатуру за предстојеће председничке изборе 3. априла 2022. Захваљујем се председнику СДС-а Борису Тадићу на указаном поверењу и позивам све да дају свој глас листи ”Борис Тадић – Ајмо људи” на предстојећим републичким изборима.”, изјавио је Шумарац.

Захвалност истичу и са друге стране.

„Захваљујемо се проф. др Драгославу Шумарцу, који је имао храбрости да прихвати ову улогу и да уђе у борбу у немогућим околностима. Посебно му се захваљујемо што је својом одлуком на делу показао демократске вредности за које се залажемо и уважио мишљења свих партнера и реалне околности. Част нам је да у нашој коалицији имамо таквог човека и борца, који је спреман да у најтежим околностима стане на црту овој диктатури и да за ту борбу заложи своје огромно политичко, академско и професионално искуство“, наводи се у саопштењу и додаје:

„Наш циљ је да очувамо принципе стварног јединства и да не правимо компромисе форме, на рачун суштине. Верујемо да само истински следећи вредности за које се залажемо, можемо да мењамо Србију и наше друштво на боље. Борбу за демократску, модерну и европску Србију најснажније настављамо на другим нивоима избора и позивамо све грађане да дају глас нашој коалцији ”Ајмо људи”, како бисмо заједно довели до неопходних промена“.

Агенције/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар