Почетна » „МАТОР САМ ДА УЧИМ КИНЕСКИ“ Вучић у интервјуу о страним језицима, да ли му деца долазе у Председништво, облачењу… (ВИДЕО)

„МАТОР САМ ДА УЧИМ КИНЕСКИ“ Вучић у интервјуу о страним језицима, да ли му деца долазе у Председништво, облачењу… (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

– Видео сам хистерију око тога шта пише на „зиро коли“, писало је „краљ“, па је Сузана (саветница за медије) писала поруке: „Окрени то“, као да сам ја крив што ми је неко донео „зиро колу“ на којој то пише – каже Вучић.

Учење језика

У интервјуу током којег је за јавност „отворио врата“ свог кабинета, а поводом две године на месту шефа државе, рекао је и да активно учи руски језик, док је, по сопственом уверењу, за учење кинеског језика „матор“. Рекао је да га руском језику подучава професорка руског из амбасаде Русије, која перфектно говори и српски језик.

Упитан који метод учења примењује, да ли подвлачи, пише или нешто друго и у које време најчешће учи, Вучић каже: „Увек рано ујутру кад остали, углавном, још нису на послу. И подвлачим и пишем, потребно ми је да понављам и записујем“.

 

На питање када ће почети да учи кинески, каже да је за то матор и да он и његов старији син Данило нису нарочито талентовани за језике, за разлику од ћерке Милице, а за најмлађег, Вукана, планира да ускоро, кад напуни две године, почне да учи кинески, као што то раде у неким земљама, Холандији, Данској, где децу одмалена уче другим језицима. Додаје и да му деца ретко долазе у Председништво, јер се састанци само смењују по цео дан.

На опаску новинара да се у канцеларији може видети окачено одело и колико пута се дневно пресвлачи, Вучић каже да ту има и фармерке и џемпер и да је у томе чешће, кад нема снимања.

– Данас сам се састао са премијером Словачке, вечерас ћу се састати са премијером Луксембурга, па је ред да будем пристојно обучен – рекао је Вучић.

Друштвене мреже

Није, признаје, заинтересован за друштвене мреже, на којима профиле води његова саветница Сузана Васиљевић, а он се, истиче, бави политиком и економијом земље: „Мене не занима како ћу ‘испасти’ на фотографијама, мене занима резултат на семафору, путеви, аутопутеви, нове компаније, а ово друго не“, рекао је такође Вучић у интервјуу, који је вођен на неуобичајен начин – шетњом кроз Председништво. На инсистирање новинара ипак је направио селфи за Инстаграм профил „будућностсрбије.ав“.

 

Обилазак радних просторија завршен је на тераси зграде на Андрићевом венцу, где је Вучић казао да проводи време када треба о нечему да промисли или донесе неку важну одлуку: „Волим ово место зато што, осим што сам напољу и на чистом ваздуху, одавде можете да видите шта смо урадили. С једне стране Београд на води, који израста не као део Београда, већ као град за себе. Можете видети све фасаде које смо обновили, паркови данас изгледају другачије“.

 

Слобода медија

Поводом оптужби да је неко ко гуши слободу медија у Србији, Вучић је рекао: „Нисам Драган Ђилас, па да имам медије. Неки то кажу, неки не кажу, а шта да вам кажем… Ја нисам Ђилас да имам медије, немам их“.

 

Рекао је и да странка којој је припадао, док је био у опозицији, није имала ниједну телевизију на којој су могли да се појаве, нису контролисали ниједног кабловског оператера, нити једне дневне новине. Председник је поделио с јавношћу да најчеће гледа регионалне канале, као и „ТВ Русија 24“, „Си-Ен-Ен“ и „Скај њуз“, јер су, каже, то канали које „окрене“ да из различитих углова сагледа ствари.

 

На питање „да ли је то нагло уследила љубав према медијима“, Вучић је рекао да није реч о љубави, већ потреби да се сагледају различити углови из којих извештавају светске силе, које имају супротстављене интересе. Он је додао да домаће медије мање гледа, али да од сарадника добија извештаје.

Тањуг/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар