Почетна » Наставља се прогон опозиције у Сечњу – полиција прави спискове опозиционара

Наставља се прогон опозиције у Сечњу – полиција прави спискове опозиционара

од admin
0 коментар

 Наиме, полиција је у току јучерашњег дана почела редом да позива, малтретира и узнемирава грађане који су потписали Баћинину листу за излазак на изборе. Како је Баћина рекао за портал Нова.рс, потписници опозиционе листе су „махом домаћини људи пољопривредници, и има људи слабијег образовања којима овакви политички обрачуни нису познати и они су узнемирени и у страху су да ће имати последице јер су подржали својим потписом једну опозициону листу“.

„Очигледно је донета одлука да се наша група грађана не нађе на предстојећим изборима у Сечњу. Позивамо полицију да престане да се меша у локалне политичке борбе и да служи као инструмент силе СНС у Сечњу. У току је изборна кампања, с обзиром да су сви локални медији под контролом власти наша кампања је искључиво базирана на теренски рад, односно директан разговор са људима“, рекао је Баћина.

Лидер локалне опозиције наводи и да такво понашање полиције доводи до страха код бирачког тела.

„Полиција узнемиравањем потписника наше изборне листе ствара страх код грађана и они се пасивизирају у изборној кампањи. У таквим околностима нашој групи грађана се онемогућавају минимални изборни услови и доводи се у питање само учешће на изборима“, саопштио је Баћина, преневши поруку локалним властима.

„Уколико у року од одмах не престану малтретирања наших чланова и симпатизера, односно потписника наше листе ми прелазимо у ванинституционалну борбу, а о даљим корацима ћемо обавестити јавност“.

Димитрије Петровић  Нова 

Можда ти се свиди

Оставите коментар