Почетна Политика Зашто је министар Вулин изашао на место блокаде ауто-пута?

Зашто је министар Вулин изашао на место блокаде ауто-пута?

од admin
0 коментар

 

Вулин је са качкетом и маском на лицу стајао иза кордона полиције која је била пред грађанима који су блокирали ауто-пут.

Блокада ауто-пута била је део грађанске непослушности широм Србије које због усвајања Закона о експропријацији и Закона о референдуму и народној иницијативи.

Грађани су му довикивали и питали га „Како ти је тетка Вулине“, алудирајући на његов одговор одакле му новац за стан од 200.000 евра.

Он је на то питање одговорио да је добио од тетке из Канаде.

Борко Стефановић, заменик председника ССП, за Данас каже да министар Вулин зна да је огромна већина полицајаца на страни свог народа и да деле судбину свих људи у Србији.

– Уплашени су да полиција неће хтети да туче народ у праведном протесту. Зато је био тамо да лично контролише уинформисани део полиције, поготово што у Београду, Новом Саду нису смели да изведу криминалце на грађане као у Шапцу што су урадили. Додатна порука је да је полиција у служби партије и режима а не закона и грађана Србије. Поготово што министар јако пати што још 1997.није лично тукао народ и поливао га хладном водом из водених топова па би сад да то надокнади. Он одавно има неки чудан фетишистички однос према униформи коју никако не заслужује и коју носи из егзибиционизма, наравно не и исту мизерну плату као полицајци – навео је Стефановић.

Божо Прелевић, члан „Скупштине слободне Србије“ и некадашњи коминистар полиције, за Данас каже да је министар Вулин убеђени “левичар“ и неубедљиви патриота, који држи слику Че Геваре на зиду, дошао на лице места да види колико поуздано полиција Србије чува крупни капитал и заробљену државу од обесправљених грађана који се боре за чист ваздух и воду.

– Истовремено је хтео да се увери да на конгрес могу да довезу купљене грађане којима је баш добро у гасној комори и диктатури. Полиција ако буде успешна против суграђана угушиће и сопствену децу и зато им је препоручено да се пинкхипнотишу да би могли рећи деци када одрасту “нисмо знали” – каже Прелевић.

А председник Народног слободарског покрета Мирослав Паровић сматра да Вулин подстрекује полицајце на бруталност.

“Јучерашњи оправдани и мирни грађански протести су били јако проблематични за Вучићев режим и због тога је наређена несразмерна употреба полицијске силе, па чак и употреба наоружаних криминалних група у циљу разбијања блокада путева. Посебно опасно је то што је лично министар полиције, Александар Вулин наредио начелницима полицијских управа да свим полицајцима који су добили или аплицирали за станове по субвенционисаним ценама нареде бруталност према грађанима”, саопштио је Паровић.

Док председник Грађанског демократског форума Владимир Вулетић за Данас указује на то да је Александар Вулин најјаснији израз Вучићеве власти, он је та политичка вертикала још из 96/97. године па до данашњих дана.

„Јучерашњим изласком на улице Београда као и изласком 10. новембра када је обишао мурал Младићу да види да случајно није оштећен, Вулин поручује да је и даље онај стари националсоцијалиста који је 97. године цинично сукобљеним демонстрантима са Милошевићевом полицијом поручио ,,шта сте очекивали, можда топлу воду у топовима’’. Слично је поручио и свима нама који се не миримо са слављењем ратних злочинаца и политиком Србије из 90-их која је изазвала стотине хиљада жртава на еx ЈУ пристору, а уједно и упропастила српско друштво. Вулин и Вучић са београдских улица поручују да морамо да им будемо захвални јер нас са полицијом спашавају од много јачих, организованијих и многобројнијих МЛАДИЋА, изражавајући нескривено дивљење на тој организованости. Чак и површном посматрачу је јасно да се ради о ,,организованим’’ МЛАДИЋИМА у СНС аранжману који су нажалост индоктринирани и потпуно шупљоглави“, навео је Вулетић.

Политичка платформа „Солидарност“ саопштила је да се министар Вулин појавио на блокади аутопута како би провоцирао грађане који су му јасно рекли шта о њему мисле.

„Овај доказани хушкач који представља најназадније идеје и даље није одговарао за бројне афере – од „тетке из Канаде“, преко повезаности са криминалним и екстремно десним бандама, до узурпације полиције у сврху страначких интереса – са којима је повезан“, наводе у овој платформи.

Како додају, тражити Вулинову оставку није довољно.

„Он ће морати и кривично да одговара за своје радње. Али, за почетак, захтев за оставком министра унутрашњих послова, након јучерашњег дана, мора бити један од приоритета“, закључују у политичкој платформи „Солидарност“.

У овој платформи указују да уместо да хапси батинаше који су на људе насртали шипкама и чекићима, полиција је хапсила људе који су на улици мирно исказали своја неслагања са владајућим режимом.

„Полиција је јуче у више наврата кршила закон. Полиција није обавила своју дужност служења грађанима и заједници“, указују у „Солидарности“.

Л. Валтнер   Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар