Почетна » СНС и СПС с посебним листама на изборе, заједнички кандидат за председника

СНС и СПС с посебним листама на изборе, заједнички кандидат за председника

од admin
0 коментар

 

Како је после састанка рекао председник СНС Александар Вучић, излазак на изборе са посебним листама довешће до „максимизације“ резултата странака владајуће коалиције.

„То је наша заједничка одлука. Ми већ 10 година успешно сарађујемо, разговарали смо и о будућој сарадњи и после избора ако нам грађани дају поверење да наставимо да радимо заједно и на нивоу Владе и на ниову Београда“, казао је Вучић после састанка у седишту СНС у Београду.

Најавио је и да ће две странке радити на припреми стратешког документа који ће дефинисати циљеве сарадње СНС и СПС.

„Причали смо како да у оквиру програма Србија 2025 и Србија 2030 заједничке циљеве и залагања ставимо на право место и да поред свега што смо до сада урадили, пронадјемо још више снаге и енергије за важна дела у будућности“, рекао је Вучић.

Навео је да имају заједничке стратешке циљеве, око којих се окупљају. „Заједнички желимо да Србија иде напред. Било је у прошлости много тешких одлука и све што смо постигли, попут најбоље финансијске консолидације у Европи, делимично је мој успех али ја то не бих успео да није било Ивице Дачића да подржи те тешке мере кад сам их предложио“, рекао је Вучић.

Казао је и да ће у вези са кандидатуром за нови председнички мандат најпре разговарати са страначким колегама у СНС, а да ће потом одржати још један састанак „са партнерима из СПС“ пре доношења коначне одлуке.

„СПС има свог кандидата – Вучића“

„СПС има свог кандиата – Александар Вучић је био заједнички кандидат прошлог пута, што се нас тиче ако је он кандидат за председника Србије, он и даље јесте и поново ће бити наш заједнички председнички кандидат“, рекао је Дачић на конференцији за новинаре у седишту СНС.

Вучић је једини који може да изнесе „ту борбу“ коју носи председничка функција и симболише резултате који су постигнути последњих десет година, навео је.

Он је казао да ће на парламентарним и локалним изборима ићи одвојено, али да ће СПС и СНС наставити сарадњу и након избора.

„То питање (излазак на изборе) не политизујемо, јер је то питање аналитике, односно шта доноси најбољи резултат, јер се бољи резулат остварује ако идемо одвојено на изборе“, рекао је Дачић.

СПС, додао је Дачић, ићи ће на изборе у коалицији са Јединственом Србијом.

„Требало би 2. марта да распишем председничке изборе“

Такође, Дачић је рекао да ће жреб бити за председничке изборе, јер се за парламентарне и локалне изборе редослед кандидата утврдјује по редоследу пријаве.

Дачић је рекао да се 15. фебруара завршава рад Народне скупштине и расписују се избори. „Требало би да 2. марта распишем изборе за председника. Полако улазимо у изборну трку“, казао је он.

Вучић је додао да је прихватио да се редослед председничких кандидата одреди жребом иако би како је оценио, предност требало да има „онај ко је најорганизованији“. „Опет могу да будем и шести и дванаести на листићу, како год да окренете не видим коме је то важно. То говори о бесмисленим стварима на којима људи базирају бављење политиком“, рекао је Вучић.

Коментаришући оцену посланика Европског парламента (ЕП) Владимира Билчика да је остварен позитивни напредак пред априлске изборе, али да се касни са применом договорених мера за унапређење изборних услова, Вучић је казао да ће наредне недеље све препоруке из дијалога о унапређењу изборних услова бити усвојене у Скупштини Србије.

Делегације на данашњем састанку су предводили лидери партија Александар Вучић и Ивица Дачић, а састанку присуствују чланови страначких руководстава.

У делегацји СНС били су Милош Вучевић, Дарко Глишић, Синиша Мали, Златибор Лончар, Владимир Орлић, Горан Весић и други, док су представници СПС били Новица Тончев, Бранко Ружић, Славица Ђукић Дејановић, Душан Бајатовић, Александар Антић, Предраг Марковић и Никола Никодијевић.

ФоНет, Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар