Почетна » ПОТВРЂЕНО Нема места за Вучића код Бајдена

ПОТВРЂЕНО Нема места за Вучића код Бајдена

од admin
0 коментар

 

– Нису сви наши партнери могли бити позвани на самит. Циљ је био да позовемо земље из различитих региона са различитим нивоом развоја демократије. Како оне у којима је демократија врло добро развијена, тако и оне у којима се демократија још развија, са различитом величином и различитим бројем становника. Сједињене Државе остају, међутим, посвећене сарадњи са Србијом у другим формама, како би се унапредила и ојачала демократија – рекао је Годфри после разговора председника Америчке привредне коморе Зорана Петровића и председавајућег одбора АмЦхам Бојана Каличанина са српским министром за инфраструктуру Томиславом Момировићем о развоју националне инфаструктуре.

На самит нису позване ни БиХ, као ни Косово. Међу позванима из региона, како је објавио амерички Политико позивајући се на изворе, налазе се Албанија, Црна Гора и Северна Македонија.

Бајден ће 9. и 10. децембра бити домаћин виртуелног самита, на којем ће се окупити представници влада, цивилног друштва и приватног сектора.

У фокусу дискусије биће изазови и могућности са којима се демократија суочава, а дневни ред самита је и даље поверљив, јер Бајденов тим ради на његовом обликовању.

Амерички званичници су изнели листу могућих обавеза које би друге земље могле да преузму, као што је прикупљање средстава за програме медијског образовања или наметање контроле извоза неких технологија двоструке намене, навео је Политико.

Н1/Директно.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар