Почетна » Америка увела санкције Милораду Додику!

Америка увела санкције Милораду Додику!

од admin
0 коментар

 

Након што је Министарство финансија САД-а у децембру објавило проширену листу санкционисаних особа и компанија из Србије, Хрватске, Косова и Бугарске, а које се повезују с корупцијом и другим незаконитим активностима, а када су, између осталих, санкције уведене Звонку Веселиновићу и Милану Радоичићу, „црна листа“ је сада проширена и на фирме и појединце из Босне и Херцеговине.

Према ажурираној листи, санкције Сједињених Америчких Држава уведене су за: Алтернативна телевизију из Бањалуке због повезаности са Милорадом Додиком и Милораду Додику, члану председништва Босне и Херцеговине.

Подсетимо, званичници Сједињених Америчких Држава дужи период су најављивали како су санкције за бројне појединце у БиХ већ на „столу“. О могућности увођења санкција против фирми и појединаца у БиХ највише је најављивао специјални изасланик америчког председника за Западни Балкан, који је током посете почетком новембра нагласио да су санкције спремне и усмерене на појединце, наводи Клиx.ба.

– Ове санкције се односе на појединце и лидери морају бити лично одговорни. Јесмо разговарали о санкцијама и санкције су на столу. И не само санкције, постоје друга економска средства која се могу провести, не само против лидера који проводе антидејтонске активности, већ и против оних који им дају подршку, против компанија које им помажу – најавио је тада Ескобар.

Шта ће тачно значити санкције у овом случају, биће познато нешто касније, али се претпоставља да се индивидуалне санкције према Додику односе на забрану путовања у САД, као и блокаду евентуалне имовине и рачуна у тој земљи. Ово је други пут да САД Додику уводе санцкије. Први пут се на тој листи нашао 2016.

Када је реч санкцијама фирмама, а у овом случају Алтернативној телевизији, широк је спектар блокада које могу бити усмерене против компаније, попут блокирања рачуна или евентуално ограничавања сваке врсте финансијских трансакција.

Клиx.ба/Директно.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар