Почетна » (ВИДЕО) „НАОРУЖАТИ СВЕ ХРВАТЕ, ПОГОТОВО ОНЕ УЗ ГРАНИЦУ СА СРБИЈОМ“ Скандалозан говор посланика владајуће ХДЗ у Сабору

(ВИДЕО) „НАОРУЖАТИ СВЕ ХРВАТЕ, ПОГОТОВО ОНЕ УЗ ГРАНИЦУ СА СРБИЈОМ“ Скандалозан говор посланика владајуће ХДЗ у Сабору

од admin
0 коментар

Посланик владајућег ХДЗ-а Стево Цулеј би да наоружа све Хрвате који живе у местима уз границу са Србијом. Тај предлог је јуче и јавно изнео током расправе о предлогу закона о набавци и поседовању оружја у хрватском Сабору, а имао је и образложење за своју сулуду идеју.

– Овај закон апсолутно подржавам, а посебно би га подржао када би се олакшало сваком Хрвату, посебно онима који се налазе у пограничним деловима Хрватске са границом, са бившом, непријатељском Србијом, па да сваки здрав Хртват, прихички и физички, има оружје под контролом и при руци јер ко зна шта доноси ноћ и будућност – рекао је он.

Пре него што ће позвати на наоружавање, Цулеј је казао и да му је јасно “зашто смо 90-их разоружани и зашто смо морали куповати ‘пумпарице’ по 1.500 марака и метак по 2,5 марке”.

 

– То је њихов стил, разоружај Хрвата и наоружај неког другога – поручио је Цулеј својим колегама у Сабору, који су његове предлоге оценили као фашистичке.

Један од њих је посланик СДП-а Ненад Стазић, који се оштро успротивио Цулеју.

– Ваша теза да треба допустити наоружавање Хрвата и само Хрвата је не само опасна, већ је директно фашистичка. Ви тиме позивате да се додели оружје ономе ко је неки дан напао на Долцу Пуповца, јер није требао бацити парадајз него бомбу. То ви изазивате – рекао Стазић.

Како преноси „Јутарњи.хр“, овај посланик се запитао и како би Цулеј утврђивао ко је Хрват.

– Не можемо крвном претрагом установити тко је Хрват, можда по имену, па ћему Штефу и Стјепану дати оружје, а Стеви нећемо – рекао је Стазић.

Stevo Culej (levo)

Није непознаница да Цулеј има „симпатије“ према оружју, са којим се усликан у неколико наврата. Током јучерашње расправе и сам је рекао да има искуства са њим, али се и „пожалио“ да је прошле године разоружан због, како је рекао, „неутврђених околности да сам наводно изазивао нереде, што никада није доказано“.

Л. Г.   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар