Почетна » (ВИДЕО) Ухапшен Срђан Жунић који је месец дана протестовао испред Председништва Србије

(ВИДЕО) Ухапшен Срђан Жунић који је месец дана протестовао испред Председништва Србије

од Други Пишу
0 коментар

Срђан Жунић, који месец дана, од 10 до 12 часова, протестује испред зграде Председништва у Београду данас је ухапшен, јављају корисници друштвених мрежа који су поделили и видео снимак његовог разговора са полицијом.

„Ово није протест неке политичке организације или партије. Ми смо удружење грађана Ујединјени народ Србије, а протест смо назвали Буком против диктатуре. Циљ нам је да се народ ослободи страха. Видимо да су на прошлим изборима грађанске иницијативе добиле много већу подршку од брендиране опозиције.“, рекао је Жунић недавно за Радар.

 

На молбу да прокоментарише како се одлучио на ову форму протеста, којом је, ваљда једини успео да ућутка Симу Спасића, још једну од парадигми односа ове власти према друштвеном дијалогу и другачијем мишљењу, Жунић истиче да та особа није једина која покушава да их омете у протесту:

„Сем што смо га ућуткали, Спасић са нама има и четири кривична процеса, пошто је то његово понашање где виче и покушава да уплаши људе својом појавом недозвољено, а полиција то очигледно допушта. Свакодневно смо предмет напада провокатора. Јуче смо имали и физички контакт наочиглед инспектора који су у лајв преносу на мој захтев одбили и да поступе, али и да се легитимишу јер су службену дужност обављали у цивилу. Онда смо контактирали са оперативним центром МУП да видимо ко су та лица која се представљају као полиција, а они су бежали испред нас и све је то документовано.“

foto: A.K./ATAImages

Д. Д.     Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар