Почетна » ВЛАДАН ЗАГРАЂАНИН КРИЈЕ ВИЛУ ОД МИЛИОН ЕВРА: Човек из афере „Кофер“ живи на високој нози и поручује: Шта вас брига одакле ми, поклонио ми деда из Луксембурга!

ВЛАДАН ЗАГРАЂАНИН КРИЈЕ ВИЛУ ОД МИЛИОН ЕВРА: Човек из афере „Кофер“ живи на високој нози и поручује: Шта вас брига одакле ми, поклонио ми деда из Луксембурга!

од admin
0 коментар

Ко о чему…Високи функционер СПС живи у великој кући у елитном делу Београда,а тврди да се грчи у стану

Владан Заграђанин, председник Извршног одбора СПС и посланик у Скупштини Србије, живи у луксузној вили у елитном делу београдског насеља Бежанијска коса! Ову некретнину, која вреди најмање милион евра, први оперативац социјалиста није пријавио Агенцији за борбу против корупције, на шта га закон обавезује.

У дворишту велелепне куће, која је опасана високом оградом, крије се и базен у којем Заграђанин ужива са супругом и две ћерке.

Добро се оженио

Ипак, овај имућни социјалиста тврди да живи као сиротан у поклоњеном стану.
– Ма каква кућа, ма каква вила?! Живим у стану који сам добио на поклон. Па не живим у парку, шта је спорно? Шта вас брига ко ми је поклонио? Деда из Луксембурга ми је поклонио, ето! Баш ћу вама да причам ко ми је поклонио. То ми је поклон, и ћао – у први мах је одбрусио Заграђанин.

Siromah sam,kao tajkun živim... Vladan Zagrađanin

На наше инсистирање да нам открије чија је кућа на Бежанијској коси и зашто је није пријавио, он је одмахнуо:
– Ма каква кућа, ја сам сиротиња, класичан представник левице. Немам ја много. Добро сам се оженио. То ми је основна ствар. Ето, жена ме издржава. А зашто ви мене пропитујете уопште. Све сам пријавио Агенцији, тачно у боб је наведено шта имам. Код мене промена нема у имовини – наљутио се Заграђанин.

На нашу опаску да је једина промена коју је пријавио чињеница да сада има депозит у банци, он каже и да је то привид.

Luksuzno...Vila „skromnog“ socijaliste na Bežanijskoj kosi

Плаћа га СПС

– Ма немам сада ни депозит. То сам имао службени пут за Шведску и онда морате да отворите текући рачун где треба да примите ону дневницу, немам појма. То је једино. Иначе, немам ни текући, ни картице, немам ништа. Немам ни управне одборе – каже Заграђанин и додаје да му супруга ради као инжењер у једној приватној компанији.

Иако је упорно понављао да га жена издржава, он се накнадно сетио да има и он неке приливе – плату у СПС од око 75.000, плус посланички паушал из Скупштине од 27.320 динара.

Афера „кофер“

ПОЛИТИЧКИ ВАСКРСНУО

Заграђанин је најпознатији по афери „кофер“, због које је у јануару 2006. ухапшен у стану тадашњег вицегувернера НБС Дејана Симића. Функционер СПС појавио се у Симићевом стану у друштву свог кума Ивице Дачића, а полиција је упала само 15 минута након што је Дачић напустио објекат. У стану је пронађен кофер са 100.000 евра, што је послужило као основ да се Заграђанин и Симић оптуже за давање и примање мита. Све се завршило ослобађајућом пресудом. Заграђанин је годинама након тога био у илегали, али је политички васкрснуо и доспео до Председништва странке, а затим и на место председника ИО.

Pogled iz vazduha

ЗВАНИЧНА ИМОВИНА

27.320 динара посланички паушал
трособан стан 138,46 м2 – 1/2 уговор о поклону
гарсоњера 27 м2 – куповина
нема аутомобил
има депозит у банци

* извор: Агенција за борбу против корупције

Курир / Ивана Кљајић

Можда ти се свиди

Оставите коментар