Почетна » Власт и опозиција сагласни: Не бојимо се избора

Власт и опозиција сагласни: Не бојимо се избора

од admin
0 коментар

И представници власти и опозиције тврде да не страхују од евентуалног одржавања ванредних избора у Србији, чак и да истовремено буду расписани парламентарни избори. Као могући датум гласања помиње се 20. децембар.

У две парламентарне опозиционе странке, наводе да би и за грађане, али и саму СНС, било сасвим у реду ако одлука буде била таква да избори не сачекају пролеће, већ се све деси на измаку 2015.

Марко Ђуришић

– Чини ми се да је власт у паници, да не зна шта ради и пушта разне дезинформације како би навела људе да размишљају о нечему другом, а не о лошој економској ситуацији и ономе што ова влада неуспешно ради. Избори се одржавају на четири године, и то има смисла. Ипак, што пре ова власт оде, то ће за грађане бити боље – каже Марко Ђуришић, потпредседник СДС.

У ДС наводе да владајућа већина може да изгласа шта год хоће, па и датум избора.

Борислав Стефановић

– Ако било ко из опозиције каже да је 20. децембар прерано и да би избори најраније требало да буду у фебруару или марту, јер би тада било око четири године, рекли би да се опозиција плаши. Она се, међутим, не плаши и у сваком тренутку је спремна за изборе. Јасно је да СНС на овај начин жели да капитализује оно што се иначе мисли, а то је да Александар Вучић има велику подршку, а странка сваким даном има све мању популарност и што је дуже на власти, по њу је све горе – прича потпредседник ДС Борислав Стефановић.

Упитан да прокоментарише најаве да ће у децембру бити ванредних парламентарних избора и да ће у том случају СНС сама формирати Владу, председник Извршног одбора СПС-а Бранко Ружић поручује да “у СПС-у на озбиљан начин сагледавају бављење политиком”.

Бранко Ружич

– Не бавимо се интерпретацијама и спекулацијама. Шта год премијер Вучић буде одлучио, за коју год опцију да се определи, СПС ће бити спремна. Такође никада се нисмо бавили прејудицирањем евентуалног изборног резултата и потенцијалним титуларима формирања једнопартијске или коалиционе Владе, па то нећемо чинити ни овога пута – каже Ружић.

Како је “Блиц” већ писао, премијер Србије и лидер СНС Александар Вучић планира да на јесен буду расписани и локални и избори у Војводини, како би били одржани 20. децембра. Чак се како могућност помиње да истог тог дана буду одржани и ванредни парламентарни избори.

Л. Гедошевић, Б.Јеловац     Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар