Почетна » Власт притиска раднике крагујевачких предузећа уочи контрамитинга 26. маја

Власт притиска раднике крагујевачких предузећа уочи контрамитинга 26. маја

од Други Пишу
0 коментар

Испред крагујевачке Палате правде 11 странака, покрета и група грађана окупило се данас да предају пријаву Основном јавном тужилаштву у Крагујевцу због притисака власти на запослене у јавном сектору, пред најављени митинг СНС у Београду.

„Нас су грађани контактирали траживши заштиту од политчара због притисака руководиоца у јавним и комуналним предузећима. Први пут су нам се обратиле и приватне фирме да су и оне добиле квоту људства које мора у аутобусе и да се појаве 26. маја у Београду. Од основног јавног тужиоца очекујемо да поступе по службеној дужности и испитају наводе пријаве крагујевачке опозиције“, рекао је Никола Нешић, народни посланик у Скупштини Србије (Заједно).

Народни посланик Странке слободе и правде Далибор Јекић одговорио је на питање Н1 који су то притисци на запослене.

„Највећи притисци су на раднике који су на привремено-повременим пословима ангажовани, њима шефови усмено саопштавају да пођу на митинг, а да ће им се писати да су тај дан радили. Врши се притисак и у фирмама којима следи рационализација, односно отпуштање раднике“, каже Далибор Јекић, народни посланик (ССП).

Пријаву крагујевачком тужилаштву поднели су представници ССП, Заједно, Демократске странке, Народне странке, Нове ДСС, ПОКС-а, ПСГ, Покрет Срце, Крагујевачка иницијатива-Алтернатива, гг Заједно за Крагујевац и Покрет волим село своје.

foto N1/Milan Nikić

Милан Никић   Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар