Почетна » ВЛАСТ У ВАЉЕВУ „ЗАУЗЕЛА“ САЛОН ВЕНЧАНИЦА Отели ми локал док сам лежао у болници!

ВЛАСТ У ВАЉЕВУ „ЗАУЗЕЛА“ САЛОН ВЕНЧАНИЦА Отели ми локал док сам лежао у болници!

од admin
0 коментар

У камиону “Градске чистоће” завршиле су венчанице из салона Милоша Стаменића (32) у центру Ваљева, пошто су власти уз помоћ судског извршитеља и полиције “заузеле” тај локал.

Принудно исељење дешавало се пред очима пролазника у пешачкој и трговачкој Кнез Милошевој улици, где се налази Стаменићева кројачка радња, и то док је он био на лечењу на одељењу неурологије. Огорчени предузетник каже да градске власти нису имале право да га иселе јер, како тврди, никада нису ни биле власници тог локала.

– Мој покојни отац је овде почео пре 44 године, тако што је купио простор од шнајдера код којег је радио, ја сам га наследио 2002. године. Увек смо плаћали порез на имовину, свих ових година улагали у овај простор. Нико питање власништва није постављао док нисам поставио модеран излог, онда ме је град тужио – каже Милош.

Miloš Stamenić

Стаменић је током поступка оспоравао тужбу наводећи да град није власник и корисник тог пословног простора јер нема А лист. Нудио је, како каже, да плаћа и закуп, колико год да одреде. Потом је поднео контратужбу и тражио извођење вештака ради утврђивања тачне површине и својине над локалом, сматрајући да је по основу градње и одржавања пуне четири деценије стекао право власништва.

– Молио сам их да одложе принудно исељење док се та парница оконча, али узалуд. Док сам лежао у болници јер ми је позлило од силних стресова, а радња била затворена, они су једноставно провалили. Венчанице су убацивали у камион “Градске чистоће” и појма немам где се сада налазе, док је у радњи остало робе у вредности 3.000 евра и фискална каса. Две раднице сада морам да пошаљем на биро за незапослене – прича Стаменић, који је посебно огорчен што му је из Основног суда стигло обавештење без печата и без наведене адресе локала који је предмет исељења с образложењем да га избацују на улицу “због неплаћених судских трошкова од нула динара“.

С друге стране, Градска управа тврди да је локал испражњен на основу пресуде Основног суда из 2011. јер су годину дана раније отказали уговор о закупу са Стаменићем и покренули тужбу јер се предузетник није иселио. Основни суд, наиме, пресудио је да су земљиште и објекат укњижени као државна својина чији је власник република, а носилац права коришћења град Ваљево.

П. Вујанац  Ало

Можда ти се свиди

Оставите коментар